N. Venckienė teigė ketinanti kreiptis į vaiko teisių apsaugos specialistus, kad jai ir jos šeimai būtų leista matytis su mergaite.

Teisėja vardijo savo darbą esą blogai atlikusių pareigūnų pavardes ir pareiškė mananti, kad mergaitę bus bandoma paveikti vaistais. Esą internete jau patalpinta medžiaga, kurioje mergaitė motinos klausia, kodėl ji turi 8 rankas.

„Aš manau, jau seansas prasideda. Čia dar tik pradžia tų vaistų“, - kalbėjo N. Venckienė.

Vaiko teisių specialistėms neduotų ir kiaulių šerti

N. Venckienė tikino, kad vykdant teismo sprendimą prievarta buvo naudojama vaiko atžvilgiu – ir fizinė, ir psichologinė. Esą mergaitei pareiškus, kad neis, pareigūnai pjūklu išpjovė duris, išdaužė terasos duris, daužė į 12-amečio N. Venckienės sūnaus kambarį. Pasak N. Venckienės, pareigūnai jos tėvus išnešė už rankų ir kojų matant vaikui, o jai užlaužė rankas. Ji taip pat piktinasi, kad reido metu buvo nusuktos kambaryje įtaisytos kameros.

Teisėja sakė, kad nuo jos atplėšiamos ir išnešamos mergaitės veidas buvo toks pat, kaip tėvo Drąsiaus Kedžio lavoninėje.

„Mačiau mergaitės veidą, kaip ji atrodė, kai nuo manęs tolo. Tas pats, kas Drąsių lavoninėje mačiau, toks vaizdas, ne geresnis“, - tikino ji. Pasak N. Venckienės, L. Stankūnaitė „akmeniniu snukiu“ tempė vaiką iš visų jėgų, o vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos patenkintos žiūrėjo ir stebėjo vykdomą prievartos seansą. Tokioms specialistėms esą per gerai „kiaules šerti“.

N. Venckienė tvirtino, kad sužalota jos ranka, ji jaučiasi apdraskyta. Dėl rankos sužalojimo teisėja ketina skųstis teisėsaugai. Jos manymu, plėšiant sužalota ir mergaitė, bet tai tikriausiai bus slepiama.

N. Venckienę suerzino klausimas, kodėl suaugusieji neatidarė durų ir taip neišvengė šturmo – esą durys neatvertos gražiuoju, nes to prašė verkianti mergaitė. Ji taip pat gynėsi smūgiavusi pareigūnams.

Teisėja negailėjo riebių žodžių L. Stankūnaitei – aiškino, esą ši beveik nemoka rašyti, kad jai gyvenime svarbiausi pinigai, o ne vaikas, vadino „Petrašiūnų gražuole“.

Aplink mato iškrypėlių tinklą

„Kas tas darbas prieš vaiko gyvenimą ir jo gyvybę? (...) Yra ir kitų darbų, ne tik teisėjo darbas“, - į klausimą, ar ir toliau planuoja dirbti teisėja, atsakė N. Venckienė. N. Venckienės teigimu, jei tokia valdžia, jos nereikia visai nei Vyriausybės, nei Seimo, nei teismų.

„Aš net neabejoju, kad čia iškrypėlių tinklas, o visa kita čia tik vykdytojai“, - kalbėjo teisėja.

N. Venckienė neatsakė, ar kandidatuos į Seimą. „Taip užsimerkti ir vaiko nematyti išprievartauto išgamų, iškrypėlių, pimpalus į burną kišdavo. Tai reikia bepročiu būti arba visišku debilu“, - nepalankiais teismų sprendimais piktinosi N. Venckienė.

Tuo metu visuomenininkai tvirtina, kad mergaitės gynėjai su palapinėmis, rakandais, puodais ir laužais iš Klonio gatvės Garliavoje keliasi prie Prezidentūros. Jie čia mitinguoja nuo ryto.

Primename, kad ketvirtadienį anksti ryte, vykdydami teismo sprendimą, į Klonio gatvę Garliavoje atvyko apie 200 pareigūnų. Jie užtikrino, kad mergaitė būtų perduota motinai Laimutei Stankūnaitei. Taip buvo vykdomas teismo sprendimas, kuriuo buvo nurodyta perduoti mergaitę motinai iš teisėjos N. Venckienės globos. Pasak Policijos departamento, mergaitės atžvilgiu policijos pareigūnai prievartinių veiksmų neatliko.

Iš viso sulaikyti 39 asmenys, vienaip ar kitaip nevykdę pareigūnų nurodymu.