„2012 m. balandžio 25 d. mano tėvui V. A. Kedžiui buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą, kuriame nurodyta, kad yra pakankamai duomenų, patvirtinančių, jog Vytautas Andrius Kedys, gimęs 1938 m., padarė nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d., ir įtariamas tuo, kad 2012 m. kovo 23 d. apie 11.30 val., name, Kauno r., Garliavos s., Teleičių km., Klonio g. 5, vykstant mažametės perdavimo jos motinai Laimutei Stankūnaitei procesui pagal teismo nutartį, tyčia sudavė ranka (mažiausiai) vieną smūgį Laimutei Stankūnaitei į galvą, tuo padarė nukentėjusiajai veido sumušimą, poodinę kraujosruvą kairiame skruoste, pereinančią į kairės akies apatinį voką – nežymų sveikatos sutrikdymą ir tuo padarė LR BK 140 str. 1 d. numatytą nusikalstamą veiką“, - įtarimus savo laiške DELFI cituoja N. Venckienė.

Pasak N. Venckienės, pranešimą apie įtarimą įteikęs Kauno apskrities VPK tyrėjas Marius Baltaševičius informavo, kad prokuratūra sudarė tyrimo grupę ir jis yra tik vienas iš keleto tų asmenų.

DELFI skelbė, Kauno rajono policija, gavusi Laimutės Stankūnaitės pareiškimą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

L.Stankūnaitė kaltina Drąsiaus Kedžio tėvą Vytautą Kedį tuo, kad šis kovo 23 d. apie 12 val. Kauno rajone, Garliavoje, savo namuose Klonio gatvėje, antstolei su policija vykdant teismo sprendimą dėl vaiko perdavimo ir kilus grumtynėms, jai sudavė į veidą.

Tų grumtynių metu buvo sužalota ir mergaitė, kurią norėta perduoti motinai, ir D. Kedžio teta A. Skučienė.