Trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad palieka galioti dar praėjusių metų gruodį M. Kuprevičiui paskelbtą apkaltinamąjį Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl grasinimo valstybės tarnautojui, panaudojus psichinę prievartą.

Už tai jam skirta 13 MGL (1 690 Lt) bauda.

Vilniaus apygardos teismo paskelbta nutartimi M. Kuprevičiui priimtas nuosprendis jau įsiteisėjo, nors jis per tris mėnesius dar galės skųstis Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

M. Kuprevičius buvo nuteistas už tai, kad dar 2010-ųjų rugpjūčio 26-ąją socialiniame tinklalapyje „Facebook“ išsiuntė grasinančio pobūdžio laišką E. Žiobienei.

„Atvirai pareiškiu – jeigu padėsi mergaitę grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi, nežinau ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaiku ašaras aš tave asmeniškai bausiu“, – buvo rašoma laiške.

M. Kuprevičius neigė, kad būtent jis išsiuntė grasinantį laišką: „Nežinau, kas tą laišką galėjo parašyti. Gal ir kažkas rašė, bet aš tikrai nerašiau.“

Apylinkės teismas yra konstatavęs, kad M. Kuprevičiaus grasinimai E. Žiobienei turėtų būti vertinami kaip psichinė prievarta, panaudota siekiant konkretaus tikslo konkrečioje byloje, t.y. byloje dėl konkretaus vaiko gyvenamosios vietos nustatymo.

Nuosprendyje taip pat pažymima, kad nukentėjusiąja pripažinta vaiko teisių apsaugos kontrolierė suvokė, jog ji gali būti nužudyta ir tokiu būdu dingti, dėl to ji pasijuto nesaugi.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus E. Žiobienės pareiškimą. Tada pareigūnai nustatė, kad M. Kuprevičius tuo metu buvo pas giminaičius Biržų rajone, čia buvo atlikta krata.