Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros simbolinius prizus – meninio stiklo dirbinius ir diplomus su šalies generalinio prokuroro Dariaus Valio padėka už domėjimąsi teisinėmis žiniomis pirmąją vietą laimėjusiems radviliškiečiams gimnazistams įteikė Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Tradicinių jaunųjų teisės žinovų varžytuvių dalyvius ir atvykusius palaikyti nuotaikingus jų bičiulius sveikinęs Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka teigė, kad patraukliai ir įtaigiai teisines žinias skleidžiantis konkursas yra gera galimybė priminti jaunimui nepilnamečių pareigas ir atsakomybę.

Malonu, kad ši gera iniciatyva – respublikinis konkursas „Temidė” yra kilusi iš Panevėžio ir sėkmingai keliauja per šalies miestus ir rajonus, ji yra vertinga ir skatintina tradicija, puoselėjanti prasmingus visuomenei tikslus – ugdyti mokinių teisinį sąmoningumą, gerbti valstybę ir jos įstatymus, susipažinti su teisine sistema ir jos institucijomis
Teisinių žinių konkurso finale šiemet dalyvavo 10 apskričių varžytuvių nugalėtojos – Mažeikių „Gabijos“, Radviliškio Lizdeikos, Vilkaviškio rajono „Aušros“, Utenos Adolfo Šapokos, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus, Panevėžio „Minties" ir Palangos Senosios gimnazijų, Kauno rajono Neveronių vidurinės mokyklos, Alytaus Likiškėlių ir Tauragės rajono Lauksargių pagrindinių mokyklų komandos. Visos konkurso baigiamajame etape dalyvavusios komandos sulaukė padėkų ir paguodos prizų, pirmųjų vietų nugalėtojams įteiktos konkurso rengėjų vertingos dovanos ir diplomai.

„Šiemet buvau maloniai nustebintas konkurso dalyvių išradingumu, įvairiapusiais talentais ir pavydėtinai geru teisinių žinių bagažu. Kasmet siekiame patobulinti konkurso nuostatus, pakeisti užduotis ir sąlygas, kad konkursas neprarastų jaunatviškos dvasios ir išradingumo, būtų patrauklus jaunimui, viliotų domėtis teisinėmis žiniomis ir teisininkų profesijomis, būtų naudingas patiems dalyviams ir jų palaikymo komandų bičiuliams“,- teigė teisinių žinių skleidimo jaunimui konkursus–viktorinas sumanęs ir iki šiol teisinių žinių skleidėjų entuziazmui neleidžiantis išblėsti, daugelį metų renkamas vertinimo komisijos pirmininku Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Ignas Raila.

Konkurso dalyvių meninę išmonę vertinęs Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Algirdas Paulavičius teigė, kad buvo sužavėtas menine įtaiga, improvizacija, sukurtų personažų spalvingumu ir judesio plastiškumu.

Prizus už išskirtinį meniškumą aktorius A. Paulavičius įteikė Radviliškio rajono Lizdeikos gimnazijos gimnazistui Mantui Jakštui ir Panevėžio „Minties“ gimnazijos gimnazistui Jonui Meidui.

Teisinių žinių konkursą šiemet organizavo Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Panevėžio apygardos prokuratūra, pagrindiniai rėmėjai – Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra, Vidaus reikalų ministerijos Policijos departamentas ir Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras.