Po mirties teisiamo verslininko tėvas teigė neabejojantis, kad jo sūnus buvo apšmeižtas.

„Tai buvo įžeisto Garliavos princo ar narcizo, nežinau kaip tiksliai jį pavadinti, kuris turi stiprią aplinką – jam viskas leidžiama, kerštas“, – Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme, kuriame buvo atversta vadinamoji pedofilijos byla, žurnalistams sakė A. Ūsas.

Pensininkas tvirtino, kad nesvarsto galimybės bylinėtis su Lietuva Europos Žmogaus Teisių Teisme Strasbūre. „Mes tikėjome, tikime ir tikėsime Lietuvos teismais – apie tai kol kas nereikia galvoti“, – sakė jis.

„Manau, kad valstybės žmonės tiek yra įsikišę į šitą procesą, tiek priskaldę malkų, pasakysiu tiesiai ir net grubiai – tiek šitą procesą sudirbę, kad nemanau, jog šito reikėtų“, – paklaustas, kaip vertina politikų kalbas apie vadinamąją pedofilijos bylą ir mergaitės perdavimą motinai Laimutei Stankūnaitei, sakė A. Ūso tėvas.

Tuo tarpu A. Ūso našlė Guoda Sakalinskaitė-Ūsienė neabejoja, kad jos vyro istorija bus aprašyta teisės vadovėliuose.

„Patys matote, kas vyksta – jeigu teisėja sugeba nevykdyti teismų sprendimo, toliau pati dirba, prisidengusi mantija, dabar jau bandys į Seimą eiti, tai neturiu ką pasakyti“, – aiškino žurnalistams ji.

„A. Kubilius pasisakė, kad mergaitę reikėtų perduoti į neutralią aplinką, tai tą reikėjo padaryti bent prieš trejus metus – nebūtų buvę nei šios bylos, nei keturių žuvusių žmonių ir viskas būtų nuėję užmarštin“, – įsitikinusi G. Sakalinskaitė-Ūsienė.

„Venckai siekia kuo ilgiau išlaikyti mergaitę ir bijo, kad ją atidavus iš mergaitės lūpų gali paaiškėti visa tiesa, – tvirtino A. Ūso tėvas. – Čia ne žmonės yra, kaip ji pati (N. Venckienė – aut.past.) sakė, tokie gimsta vieną kartą per 10 tūkst. metų“.

„Manau, kad laikas viską sustatys į vietas, pažiūrėkite, kas darosi – N. Venckienė dabar jau savam kailyje nesitveria, kokius cirkus daro, ką kalba viešumoje, tai kas darosi už uždarų durų? Reikalavo mergaitės apsaugos, apsauginius išvijo iš namų, kokiu tikslu, vėlgi klausimas – kokiu tikslu? Kad vaikas nepamirštų?“ – teigė moteris.

A. Ūso motina Aldona Ūsienė tikino, kad niekada nesikalbėjo su N. Venckiene ir net neketina to daryti, tačiau ir nesieks, jog nagrinėjant vadinamąją pedofilijos bylą teisme būtų apklausta mažametė mergaitė.

„Per daug mergaitė buvo toje aplinkoje – jos kalbinti jau neįmanoma, – įsitikinusi moteris. – Dievas juos visus nubaus, sąžinės reikia turėti, tegul jiems pabunda sąžinė...“.

A. Ūso tėvai ir našlė vadinamojoje byloje yra pripažinti kaltinamojo atstovais – tokią nutartį ketvirtadienį priėmė vadinamąją pedofilijos bylą nagrinėjęs Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas.