„Komitetų pirmininkai informavo, kad yra išsiuntę atitinkamas užklausas savo kontroliuojamiems pareigūnams. Socialinių reikalų ir darbo komitetas atitinkamai Vaiko teisių apsaugos tarnybai, o Teisės ir teisėtvarkos, kaip supratau – generaliniam prokurorui ir teisingumo ministrui“, - teigė frakcijos seniūnas J. Razma.

Politiko teigimu, sulaukus reikiamos informacijos ji bus apsvarstyta ir frakcijoje, informacija bus pateikta teisėsaugos bei Vyriausybės institucijoms.

„Jie aiškinsis apie tos konkrečios operacijos, kur yra filmuota sukrečianti medžiaga, vykdymo aplinkybes: kas lėmė, kad ji įvykdyta būtent tokiu būdu, akivaizdžiai netinkamai, traumuojant vaiką ir sukeliant visuomenei daug susirūpinimo. Aš tikiuosi, kad bus konkretesni siūlymai dėl tokių situacijų, kai yra ginčas dėl vaiko ir kai besiginčijančios pusės nusistačiusios gana kategoriškai“, - pasakojo J. Razma.

Pasak Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos frakcijos seniūno pavaduotojo Kęstučio Masiulio, frakcija aiškiai nutarė, kad vieši pareiškimai apie mergaitės nepasidalijančią L. Stankūnaitę bei D. Kedžio artimuosius yra nederami.

„Buvo prieita nuomonės, kad nereikėtų kažkokiais pareiškimais kištis į teisinius procesus“, - sakė K. Masiulis.

Tačiau frakcijos narys Saulius Stoma plenariniame Seimo posėdyje pakvietė visus parlamentarus budėti prie mergaitės globėjos Neringos Venckienės namų, nors ji pagal teismo sprendimą privalo perduoti mergaitę mamai.

Savo ruožtu buvęs Tautos prisikėlimo partijos, su kuria S. Stoma laimėjo Seimo nario mandatą, pirmininkas Arūnas Valinskas įgėlė, kad parlamentaras imasi šios veiklos po nesėkmingo flirto su „žaliaake Rūta“. Kaip žinoma, S. Stoma buvo pakliuvęs į žurnalistės Rūtos Mykolaitytės ir LNK televizijos paspęstas pinkles – mergindamas žurnalistę parlamentaras išpasakojo frakcijos naujienas, ateities planus bei siūlė važiuoti kelioms dienoms prie jūros.