“Blizgeys bus madingas ir pavasarį,” – spėja “Glamour” stiliaus redaktorė Maryellen Gordon. “Tai stiliaus kryptis, kuri neišeis iš mados vos atėjusi.”

”Svarbiausia žinoti, kaip tinkamai naudoti blizgučius. Kur ir kada – ne taip svarbu. Kur beeitumėte – į puotą ar į darbą – šiukštu neblizgėkite nuo galvos iki kojų”,- sako Gordon.

Jei turite blizgiais žvyneliais siuvinėtą palaidinę, dėvėkite ją po megztuku ar švarkeliu. Taip pat Gordon pataria pasirinkti, ką dėvėsite – palaidinę blizgančia apykakle ar sijoną blizgančiu krašteliu. Šie drabužiai dažnai siuvami iš šilko, atlaso ar aukštos kokybės polisterolio, todėl tinka bet kuriuo metų laiku.

”Šiek tiek blizgėti gali ir savaitgaliais dėvimi rūbai. Pabandykite derintį blizgų ir paprastą audinį, pavyzdžiui, blizgančią palaidinę dėvėkite prie džinsų ir aptempto alyvinio medvilninio švarkelio. Būsite madinga, bet ne mados auka”,- sako Gordon.

Spindesio suteikia ir aksesuarai

”Šventiškumo išvaizdai suteiks specialūs aksesuarai. Uždari blizgantys bateliai ar auksu žėrinčios basutės atrodo linksmai ir seksualiai, o Swarovski kristalais puoštas diržas leis pasijusti ypatingai,” – sako Stefano Gabbana iš Dolce & Gabbana.

2005 dizainerių garbinami gėlių raštais marginti sijonai puikiai dera prie blizgančių palaidinių, apdailos ir aksesuarų, kadangi raštai yra smulkesni ir ne tokie grafiški, tad šios dvi detalės viena kitą papildo, o ne užgožia.

Gordon dievina tvido kelnių ir aukso diržo derinį. Diržas, anot jos, „suteikia šventiškumo.“ Blizgesys traukia dėmesį, todėl privalo būti tinkamoje vietoje.

Blizgančios idėjos

Blizgantis kaklo papuošalas ar skara atkreips dėmesį į jūsų veidą, tuo tarpu diržas išryškins liemenį – vietą, kurią vienos mėgsta pabrėžti, o kitos mieliau nuslėptų.

Gordon sako, kad ne kiekviena išdrįsta dėvėti dėmesį atkreipiančius atlaso drabužius. “Moteris turi labai savimi pasitikėti,” – sako ji. “Atlaso palaidinę drąsiai dėvėkite po megztuku. Mačiau moterį, ant žydro nertinio dėvinčią megztinį su aukso apykakle ir rankogaliais. Atrodo puošniai, bet tinka ir biure.”

Jei nusprendėte dėvėti blizgančią palaidinę, pamirškite žėrinčius auskarus, sako Gordon. Juos įsisekite, jei dėvite paprastutę palaidinę.

Ta pati taisyklė galioja makiažui. “Jei pasidarėte šventinį makiažą - užsitepėte blizgančius šešėlius ir pasiblizginote lūpas, pamirškite žėrinčius auskarus. Žmonės nežinos, kur žiūrėti… O jūs juk norite sužavėti, ne išgąsdinti,” – sako Gordon.

Yves Saint Laurent makiažo konsultantė Linda Cantello pasisako už lūpų blizgesį. “Jis žėri, bet kartu yra diskretiškas.”

Blizgantis nagų lakas ir skaistalai taip pat suteikia veidui šventinio spindesio, bet neakina. “Šiais metais blizgesį naudokime saikingai, skoningai,” – sako Cantello.

Makiažo specialistė pataria būti atsargioms eksperimentuojant su blizgia kosmetika. Ji įspėja, kad atsargiai naudotume akių pieštuką ir blakstienų tušą, nes blizgios dalelės gali patekti į akis. Tuo tarpu šešėliai nepavojingi, nes jų dalelytės yra labai smulkios.

Nėra taisyklių, ką pasirinkti – žėrintį blizgesį ar metalinį spindesį. Tai nepriklauso nuo akių, plaukų spalvos ar veido formos. Cantello pataria eksperimentuoti, kol rasite labiausiai tinkančius atspalvius.

Ji pati vengia auksinių atspalvių palei akis. “Gali atrodyti, jog žmogus serga.”

Paprastai kur kas lengviau dažytis metaliniais aukso, sidabro, bronzos atspalviais, o ne žėrinčiomis žaliomis, violetinėmis ar mėlynomis spalvomis. Pastarųjų nevalia padauginti,- sako Cantello.

Saikingumo taisyklė negalioja tik spalvotiems brangakmeniams. Žėrintys įvairiomis spalvomis jie bus itin madingi šį pavasarį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją