Nusprendė statyti taip, kaip buvo nurodyta projekte - užpakaliu į pastatą, snukiu į pėsčiųjų gatvę. Tačiau iš pastato išėjusi moteris paprašė nusukti kiaulės užpakalį į tautą, ji priekaištavo, kad žiūrėdama pro kabineto langą mato tą nepadorią vietą.

Darbininkas norėjo atšauti, kad nėra ko pro langą dairytis, kabinete reikia dirbti, tačiau pamatę įstaigos iškabą: "STT Šiaulių skyrius" vyrai nebesiginčijo, atsuko kiaulės užpakalį ten, kur jam ir dera - arčiau liaudies.

Nepiktai nusiteikusi STT pareigūnė, pro kurios kabineto lango puikuojasi reklaminė kiaulė, vakar patvirtino, kad buvo išėjusi pasikalbėti su darbininkais. Agentė neslėpė, kad tokia puošmena prie slaptos tarnybos lango jai nepatikusi: "Kodėl kiaulė, argi ji simbolizuoja kiniškus patiekalus? Ar negalėjo būti kokia lėkštė su obuoliais ir vaisiais?" Moteris patikino, kad ji tikrai negąsdino darbininkų, kad tik juokais pasiūliusi nusukti užpakalį nuo jos kabineto langų, o tie ir nusukę.

"O ko jiems bijoti?" - klausė STT pareigūnė, jai paaiškinus, kad vyrai nenorėjo turėti reikalų su jėgos struktūros įstaiga. Linksmai nusiteikusi pareigūnė regimai pasikeitė, kai suprato, jog kiaulės užpakalio istorija pateks į spaudą: "Yra daug svarbesnių dalykų, apie kuriuos reikia rašyti. Prašau manęs čia nepainioti, susipyksim, rimtai susipyksim. Nesakysiu savo pareigų, ir išvis su jumis nekalbėjau, nieko nesakiau".

"Tegul STT ištiria ir nustato, į kurią pusę turi rodyti kiaulės užpakalis. Nejau norit, kad aš, Puronas, tirčiau. Gavęs raštą, kiaulės užpakalį nukreipsiu į tą pusę, kurią rekomenduos valstybinė institucija", - juokėsi dizaineris Vilius Puronas, šiuo metu vadovaujantis reklamos firmai. Dekoratyvinė geležinė kiaulė Šiauliuose atsirado dar sovietiniais laikais, kai V.Puronas buvo miesto vyriausiasis dailininkas.

Jo iniciatyva buvo sukurtas Šiaulių pėsčiųjų bulvaras, o jame - erdviniai skulptūriniai akcentai. Tūrinės reklamos ant stulpų buvo prie įvairiausių miesto parduotuvių. Minėta kiaulė stovėjo prie mėsos parduotuvės. Šiuo metu ten mėsos parduotuvės nebėra, todėl kiaulę ėmėsi globoti restoranas "Salingas". "Lietuvių tautinė gėlė yra rūta, tautinis patiekalas - cepelinas, o tautinis žvėris kiaulė", - dėstė V.Puronas. Jo manymu kiaulės užpakalio negalima atsukti daug kur, nes šiaurėje - broliška Latvija, vakaruose - šalies jūros vartai ir V.Purono teta, gyvenanti Palangoje, pietryčiuose - sostinė su Seimu, o pietuose - saulė, kuriai nedera rodyti užpakalio. Tačiau ne visi tokie drąsūs kaip V.Puronas.