Šeštadienį darganotu oru Vienybės aikštėje susirinko keli šimtai žmonių. Žmonių rankose tradiciškai buvo plakatai su D. Kedžio atvaizdu bei užrašais raginančiais „paisyti vaiko interesų“.

„Ateikit visi, kam brangi tiesa. Drąsiaus Kedžio ir jos šeimos istorija skaudžiai atskleidė, kad mes nesaugūs savo valstybėje. Siekdami tiesos einam į tikrą laisvę. Tavo ateitis tavo rankose“, - taip savo socialinio tinklalapio paskyroje rašė suspenduotas kunigas Jonas Varkala, pagarsėjęs kaip vienas uoliausių D. Kedžio šalininkų.

J. Varkala prieš porą mėnesių buvo išrinktas įkurtos politinės partijos „Drąsos kelias“ pirmininku bei pats pasiprašė būti suspenduojamas.

Lauras Bielinis
Nors oficialiai mitingo organizatoriai nekalba apie tikslus rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, tačiau politologas L. Bielinis mano, kad po ilgos pertraukos surengtą akciją galima sieti su rinkimais.

Taip pat politologas pastebėjo, kad mitingas gali būti susijęs su teismų maratonu, kuris pamažu krypsta ne Kedžių ir Venckų naudai. DELFI primena, kad Klaipėdos apygardos teismas nusprendė nestabdyti Kėdainių teismo sprendimo vykdymo perduoti Neringos Venckienės globojamą dukterėčią motinai Laimutei Stankūnaitei.

„Iš dalies, ko gero, galima susieti su rinkimais. Nors kiek žinau, yra ir poslinkių nenaudingų Kedžiams dėl mergaitės perdavimo. Bet iš tiesų kiekvienas mitingas, kurį surengia žmonių grupė susieta su partijomis, dirba rinkimų naudai ir yra organizuojamas turint galvoje ir rinkimus. Šis atvejis - ne išimtis“, - DELFI teigė L. Bielinis.

Taip pat politologas negailėjo kritikos ir pačiam politiniam judėjimui „Drąsos kelias“.

„Labai negatyviai vertinu, nes iš tikrųjų ši politinė partija taip ir neparodė, nedeklaravo aiškių politinių siekių. Iš tikrųjų jos susikūrimo motyvas – ši problema arba tas Kedžio kazusas ir su visu tuo susijusiomis techninėmis kolizijomis. Taigi partija formavosi ne ideologiniu, teisiniu ar politiniu pagrindu, o formavosi tuo pagrindu, kaip tam tikras dar vienas vienos iš tų besiginčijančių pusių paramos instrumentas“, - įsitikinęs L. Bielinis.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė, kad dviem nužudymais įtariamo D. Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės aštuonmetė dukra turi augti su mama.

Tačiau mergaitė iki šiol negrąžinta L. Stankūnaitei ir auga su laikinąja globėja, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckiene.