Mažo formato dienoraštis odos viršeliais buvo rastas tarp knygų, perduotų labdaros organizacijos "Oxfam" knygynui Bristolyje, kur gyveno I.Powell.

Užrašai pasakoja apie gyvenimą "audringame trečiajame dešimtmetyje" ir rodo, kad meilė bei nuogąstavimai dėl talijos merginoms visada buvo svarbiausi klausimai.

Kai kur I.Powell užrašai nepaprastai sutampa su tuo, kas rašoma populiariajame "Bridžitos Džouns dienoraštyje".

Sausio 25 dieną I.Powell rašo: "Dabar rytais geriu citrinų sultis su karštu vandeniu be cukraus... dar suvalgau obuolį prieš menkus pusryčius - pakepintą duonos riekelę ir silpną arbatą. Jeigu tai nepadės atsikratyti riebalų, dietos nebesilaikysiu!".

Išleisti šią knygą "Oxfam" paskatino tai, kad dienoraščiu labai susidomėjo viso pasaulio spauda, leidėjai ir kino industrijos atstovai.

"Jei pardavimas atspindės tą visuomenės susidomėjimą, kurio sulaukėme, dienoraštis galėtų tapti tarptautiniu bestseleriu", - sakė "Oxfam" prekybos direktorius.

2001 metais pastatytas filmas "Bridžitos Džouns dienoraštis" savo kūrėjams uždirbo daugiau kaip 250 mln. dolerių (650 mln. litų), o neseniai pasirodęs jo tęsinys "Bridžita Džouns: ties proto riba" taip pat sulaukė didžiulio susidomėjimo.