"Ramadanas mums yra jautrus klausimas, tačiau jis negali būti vienintelė priežastis, kuri lems, ar reikia tęsti karinę operaciją", - sakė C.Powellas naujienų konferencijoje, kurią jis surengė kartu su vizito į JAV atvykusiu Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretoriumi Jacku Straw.

Jis pažymėjo, kad Ramadano pradžia sutampa su lapkričio viduryje prasidedančios pirmosiomis rūsčios Afganistano žiemos dienomis ir kad tada bus sunkiau tęsti karinę operaciją prieš Osamą bin Ladeną ir Afganistaną valdantį Talibaną.

"Tačiau svarbu priminti, kad mes turime karinių tikslų, kuriuos reikia įvykdyti, ir man norėtųsi turėti vilties, kad šiuos tikslus pavyks pasiekti per artimiausias kelias dienas", - sakė C.Powellas.

"Tačiau priartėjus Ramadanui ir žiemai, reikės įvertinti savo pasiekimus ir nuspręsti, ar būtina tęsti karinius veiksmus, - sakė jis. - Esu tikras, kad prezidentas mus parems".

Antradienį Valstybės departamento atstovas spaudai Richardas Boucheris (Ričardas Baučeris) sakė, kad dar anksti spėlioti, ar kariniai veiksmai bus sustabdyti per Ramadaną ir ar Talibanas iki to laiko baigs priešintis ir išduos O.bin Ladeną.

Ir Egipto aukščiausiasis sunitų dvasininkas, ir Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) paragino sustabdyti oro smūgių kampaniją lapkričio 17 dieną, kai prasidės Ramadanas.