ASU nuolat remiama buvusių jos auklėtinių. Jų lėšomis renovuotos kelios universiteto auditorijos, kabinetai, įrengtos laboratorijos. Verslininkai aprūpina universitetą mokymo priemonėmis, įvairiais mašinų mazgais, veikiančiais modeliais. Daugiausiai prisidėjusiems gerinant mokymo kokybę verslininkams suteikiami mecenato vardai, įteikiami diplomai.

Šiandien ASU turi aštuonis diplomuotus ir inauguruotus mecenatus: UAB „Rovaltra“, AB „Lytagra“, UAB „Dotnuvos projektai“, UAB „ARVI ir ko“, UAB „Kemira GrowHow“, UAB „Delaval“, UAB „DOJUS agro“ ir UAB „Agrochema“.

Pasak ASU prorektoriaus doc. Vidmanto Butkaus, universiteto senatas mecenato vardus nutarė suteikti dar trims verslo įmonėms: UAB „Agrokoncernas“, UAB „Biržų žemtiekimas“ ir UAB „Ivabaltė“.

Tačiau vienas būsimų mecenatų – ūkininkas, agronomas, UAB „Agrokoncernas“ prezidentas, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, kviečiamas atvykti į ASU iškilmingą senato posėdį, viešai pareiškė, jog atsisako priimti mecenato diplomą, išduotą ne Žemės ūkio universiteto, bet ASU. Koks motyvas?

- Po universiteto pavadinimo pakeitimo buvo rektoriaus inauguracija. Nors buvau kviestas, bet nevažiavau. Mano vertinimu, iš pavadinimo pašalinimas žodžių „Žemės ūkio“ – visų baigusių Žemės ūkio universitetą absolventų išdavystė ir viso darbo, kuris čia buvo atliekamas, griovimas. Kaip visuomenei paaiškinti, kas yra Aleksandro Stulginskio universitetas? Gal tik vienas kitas žino. O štai aš pasakau, kad baigiau Lietuvos žemės ūkio universitetą, tai visiems suprantama, kad tai nacionalinė aukštoji žemės ūkio mokykla, - sako R. Karbauskis. - Aš labai gerbiu šią istorinę asmenybę. Gali būti ir jo vardu pavadintas universitetas, pavyzdžiui, Lietuvos žemės ūkio Aleksandro Stulginskio universitetas. Mano įsitikinimu, klaidas taisyti galima, tik svarbu jas matyti ir pripažinti. Bet, deja, jų nenorima matyti, o ką jau kalbėti apie taisymą. Todėl nusprendžiau nepriimti diplomo. Ir aš daugiau to universiteto, kol jis vadinsis tik Aleksandro Stulginskio vardu, neremsiu. Padėsiu tik konkrečiai Agronomijos, Inžinerijos fakultetams, remsiu tuos projektus, kurie susiję su mums reikalingų žemės ūkio specialistų rengimu.

„Agrokoncerno“ prezidentas teigia, jog dabartinis universiteto pavadinimas mažina galimybę jam stiprėti.

- Galbūt pavyks jiems kažką apgauti ir stos jaunimas ne į žemės ūkio specialybes. Labai keistas dalykas – ketinimas pradėti mokyti užsieniečius Lietuvoje žemės ūkio specialybių. O juk pas mus stinga žemės ūkio specialistų! Tad kokia čia išeitis priimti užsieniečius? Lietuvai reikia ir dar daug reikės žemės ūkio specialistų, – įsitikinęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

ASU prorektorius doc. V. Butkus ŪP sakė, kad iki šiol iš R.Karbauskio negauta jokio oficialaus atsisakymo priimti mecenato regalijas. Vasario 28 d. numatytas iškilmingas senato posėdis istorinėje Prezidentūroje. Posėdyje dalyvaus visi universiteto tarybos nariai. Pakviestas ir žemės ūkio ministras.

- Telefonu kalbėjausi su R. Karbauskiu, jis sakė, kad nedalyvaus tame senato posėdyje, nes kažkur išvyksta. Siūlėme kitą datą, bet ir toji jam nelabai priimtina...

Jei R. Karbauskiui nepatinka pavadinimas, ką dabar padarysi, niekada visiems neįtiksi. Bet dėl pavadinimo juk buvo tartasi su universiteto bendruomene. Pritarė ir senatas, ir rektoratas, - sakė ASU prorektorius doc. V. Butkus. Ir patvirtino, jog R. Karbauskio įnašas į universiteto mokomosios bazės plėtrą, mokymo kokybės gerinimą yra labai didelis ir jis yra nusipelnęs mecenato vardo.