"Tyrimas byloje yra baigiamojoje stadijoje", - rašoma BNS atsiųstame atsakyme.

Prokuratūra BNS patvirtino, kad šiame tyrime buvo panaudotas poligrafas.

Pasak prokuratūros, Baudžiamojo proceso kodekso 2 straipsnis įpareigoja prokuratūrą ir ikiteisminio tyrimo įstaigą pagal savo kompetenciją imtis visų įstatymų numatytų priemonių, kad būtų išsamiai atskleista nusikalstama veika.

"Tyrimas poligrafu (kaip viena iš tokių galimų priemonių) buvo panaudotas atliekant ir minimą ikiteisminį tyrimą. Tirtas buvo vienas asmuo. Šio tyrimo rezultatai neskelbtini. Pareigūnai tirti poligrafu nebuvo", - teigia prokuratūra.

Pernai į žurnalistus kreipęsis kauniečio D.Kedžio draugu prisistatęs Mindaugas Žalimas yra pareiškęs, kad žudynių išvakarėse 2009-ųjų spalio 4-ąją buvo atvykęs į Policijos departamentą Vilniuje ir pranešė, jog D.Kedys planuoja žudynes.

Vyras tvirtino pranešęs policijos generalinio komisaro pavaduotojams Visvaldui Račkauskui ir Algirdui Stončaičiui, tuometiniam kriminalinės policijos pareigūnui Tomui Ulpiui apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį Violetą Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą.

D.Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Pernai lapkričio 14 dieną prokurorai įtarimus pareiškė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Iš pareigų pasitraukė ir įtariamuoju tapęs T.Ulpis.

Įtariamaisiais, neskaitant T.Ulpio ir V.Račkausko, tapo Lietuvos kriminalinio policijos (LKPB) biuro pareigūnai, operatyvinius veiksmus atlikę Dariušas Sinkevičius ir Vitalijus Vitkovskis bei jų vadovas, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Emilijus Damukaitis.

Pirmadienį kaip specialus liudytojas buvo apklaustas LKPB viršininkas Algirdas Matonis.

Pedofilijos byla yra teisme. Ji kol kas nenagrinėjama - laukiama, kol įsiteisės teismo sprendimas dėl D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters globėjo. Kol kas aštuonerių metų mergaitė auga tetos Neringos Venckienės namuose. Ji teismuose kovoja dėl dukterėčios globos.