Anapurus savivaldybės, Riaho da Roca kaimo gyventojai pirmieji pamatė paslaptingą rutulį. Gyventojo Jose Mendezo teigimu, apie 6 val. ryto (2 val. Lietuvos laiku) prie pat savo namų jis išgirdo stiprų trenksmą, o paskui – sprogimą. Iš pradžių jis išsigando ir liepė žmonai neiti iš namų, paskui smalsumas įveikė baimę ir vyriškis išėjo į kiemą. Sode jis pamatė paslaptingą objektą, rašo „MR Noticias“.
Regis, rutulys iškrito iš metalo lydinio, jame yra nedidelė ertmė. Rutulio viduje – kažkokia masė, jį pakėlus ir papurčius, viduje kažkas juda.

Laimė, nukritus rutuliui niekas nenukentėjo. Tiesa, Menesų šeimos sode jis išmušė duobę ir nulaužė anakardžio riešutų medį.

Gandai apie paslaptingą rutulį pasiekė aplinkinius kaimelius ir miestus, minios žmonių antrą dieną renkasi į Riaho da Roca kaimą pažiūrėti keistenybės.

„Gyventojai pasakoja, kad trenksmas buvo didžiulis. Kažkas net išsigando, kad atėjo 2012 m. pranašauta pasaulio pabaiga, kažkas pagalvojo, kad tai ateiviai. Na o man atrodo, kad tai atsarginė palydovo dalis“, – pasakojo vienas gyventojas.

Su tuo sutinka Nacionalinio kosminių tyrimų instituto meteorologas Pedro Costa. „Aš įsitikinęs, kad su meteorologiniais rutuliais šis objektas neturi nieko bendro“, – pabrėžė specialistas ir pridūrė, kad greičiausiai jis – palydovo dalis.

Iš tiesų Brazilijoje nukritęs rutulys labai panašus į objektus, kurie nukrenta į Žemę iš įvairių planetos kampelių. Neseniai panašus objektas sukėlė paniką Namibijoje – apie šešis kilogramus sveriantį metalinį rutulį rado gruodžio viduryje už kelių šimtų metrų nuo Namibijos sostinės Vindhuko. Savivaldos atstovai buvo tiek apstulbę, kad iš karto pavadino objektą superslaptu ir skubiai kreipėsi pagalbos į NASA specialistus ir į Europos kosmoso agentūrą. Tiesa, nepriklausomų specialistų nuomone, Namibijos rutulys tėra 39 litrų talpos degalų bakas iš Europoje gamintos raketos nešėjos „Ariane“.