DELFI žiniomis, visi įtariamieji atsisakė pasitikrinti melo detektoriumi. Šio pasiūlymo pareigūnai sulaukė po papildomų apklausų, vykusių šią ir praėjusią savaitę Generalinėje prokuratūroje.

Prokurorai melo detektoriaus griebėsi dėl to, kad nesutampa M. Žalimo ir kriminalistų duodami parodymai.

DELFI žiniomis, slaptasis informatorius, kurį saugo valstybė, sutiko pasitikrinti melo detektoriumi. Jo rezultatai parodė, kad M. Žalimas nemeluoja.

Ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams M. Žalimas yra pareiškęs, kad žudynių Kaune išvakarėse – 2009-ųjų spalio 4-ąją buvo atvykęs į Policijos departamentą ir pranešė, jog Drąsius Kedys planuoja žudynes.

Kriminalinės policijos biuro pareigūnai tai neigia, bet M. Žalimas taip pat aiškina, kad žudynių išvakarėse su vienu policijos pareigūnu kalbėjosi telefonu.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai aiškinasi, kodėl apie slaptojo informatoriaus apsilankymą bei vėliau su juo atliktus operatyvinius veiksmus nieko nežinojo prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą dėl nuslėptos informacijos apie slaptą informatorių pradėję pareigūnai įtarimus yra pareiškę jau iš savo pareigų pasitraukusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, buvusiam Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkui Emilijui Damukaičiui bei dviems operatyvininkams – Dariušui Sinkevičiui ir Vitalijui Vitkovskiui.

Specialiuoju liudytoju ikiteisminiame tyrime yra apklaustas Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.