„Renkuosi mokyti!“ misija – pritraukti į mokyklas jaunus, profesionalius, aktyvius ir motyvuotus, į pagalbą kitam orientuotus žmones, kurie įkvėptų ir padėtų mokytis kiekvienam vaikui, o ypač tiems, kuriems labiausiai reikia palaikymo, nuoširdaus dėmesio ir individualizuoto mokymo. Siekiant, kad į programą ateitų išskirtiniai žmonės, vykdoma itin kruopšti dalyvių atranka. Atrankos metu didelis dėmesys skiriamas motyvacijai, atsakomybei, svarbi savanoriškos veiklos ir darbo su vaikais patirtis, lyderystės įgūdžiai.

„Svarbus programos elementas – jau kelintus metus veikianti ir nuolat tobulinama kompleksinių mokymų programa, apimanti pedagogikos ir lyderystės žinių ir įgūdžių lavinimą. Be to, programos dalyviai taps Vytauto Didžiojo universiteto studentais ir galės įgyti pedagogo kvalifikaciją,“ – sako programos vadovė Marina Vildžiūnienė.

Programa, besiremianti tarptautine patirtimi, Lietuvoje pirmąją mokytojų kartą surinko 2008 m. Šiuo metu 47 „Renkuosi mokyti!“ mokytojai dirba 35-iose mokyklose, kurios yra ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir mažesniuose miesteliuose bei kaimuose 14-oje skirtingų Lietuvos rajonų.
„Kai mokykloje labai reikėjo matematikos mokytojo, kaip tik gavau informaciją apie programą „Renkuosi mokyti!“. Labai džiaugiuosi, kad kreipiausi į programą, nes šiandien mokykloje turime puikų jauną žmogų, gerą matematikos specialistą, turintį gero pedagogo talentą. Manau, kad programa suteikia galimybę į mokyklą ateiti tam jaunam žmogui, kuris tikrai nori dirbti su vaikais, o ne jo diplome tik būtų įrašyta, kad jis baigė pedagogines studijas. Mūsų mokykla labai džiaugiasi Tomu ir yra dėkinga programai „Renkuosi mokyti!“ už puikų kolegą,“ – sako Jurbarko r. Viešvilės pagrindinės mokyklos direktorė Irena Oičenkienė.

Šioje mokykloje nuo rugsėjo dirba trečiosios „Renkuosi mokyti!“ laidos dalyvis Tomas Pėžaitis.

„Įsitraukdamas į „Renkuosi mokyti!“ bendruomenę įsipareigoji būti ne tik mokytoju, bet ir aktyvia, veikiančia, keliančia sau aukščiausius reikalavimus asmenybe, ir pasiekti išsikeltus tikslus tampa įmanoma, nes visada jauti, jog esi ne vienas,“ – sako Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos direktoriaus pavaduotojas, pirmosios „Renkuosi mokyti!“ kartos dalyvis Ramūnas Skaudžius, kuris 2011 m. rudenį tapo dr. Meilės Lukšienės vardo premijos, skiriamos jaunajam mokytojui, laureatu.

Ramūnas sako, kad neplanavo būti mokytoju, tačiau, pasibaigus dvejų metų programos ciklui, kaip ir didžioji dalis pirmosios laidos dalyvių, liko dirbti mokykloje, nes mokytojo darbas yra prasmingas ir įdomus.