Policininkai pranešė, kad demonstrantai juos apšaudė per gatvėse kilusius susirėmimus, tačiau kol kas nežinoma, kas buvo minėti sužeistieji.

Susirėmimai prasidėjo vakariniame miesto rajone. AFP žurnalistas matė, kaip saugumo pajėgos šiame rajone panaudojo prieš demonstrantus ašarines dujas ir pakartotinai šaudė tikrais šoviniais į orą, bandydamos suvaldyti akmenis svaidančią minią, kurioje iš pradžių buvo maždaug 3 tūkst. žmonių.

Atvykstant žmonėms iš kitų miesto vietų, demonstrantų skaičius augo. Netrukus pasidarė akivaizdu, kad policija negali valdyti padėties, ir ji pasitraukė iš šio rajono.

Iki vėlyvos popietės susirinko maždaug 20 tūkst. žmonių minia. Persigrupavusi policija sugrįžo į vakarinį rajoną, ir susirėmimai išplito centriniame miesto rajone. Anksčiau šią dieną Karačyje riaušininkai niokojo pastatus bei automobilius.

Šis naujas smurtas įsiplieskė po penktadienio maldų vakarinėje Karačio dalyje, kurioje dominuoja puštūnų gyventojai. Puštūnai yra pagrindinė Afganistano etninė grupė, kuri remia valdantįjį Talibaną.

Pirmieji susirėmimai Karačyje įvyko prie KFC (Kentucky Fried Chicken) parduotuvės, kuri anksčiau penktadienį buvo padegta. Be to, penktadienį rytą buvo užpultas valdžios pastatas, taip pat padegtas autobusas ir dar kelios transporto priemonės.