Spalio 28 d. Seimas buvo priėmęs nutarimą, kuriuo pakeitė Lietuvos teisės universiteto pavadinimą į Mykolo Rėmerio universitetą. Tačiau ketvirtadienį politikai, atsižvelgdami į žymaus teisininko artimųjų ir istorikų patarimus, nutarė ištaisyti mokslininko pavardės rašymą.

Spalio pabaigoje Seimas savo nutarimu taip pat patvirtino naują M. Romerio universiteto statutą. Per 4 mėnesius nuo Statuto įsigaliojimo turi būti išrinktas M. Romerio universiteto senatas ir suformuotos kitos statute numatytos universiteto valdymo institucijos bei personalas.

Lietuvos teisės universiteto pavadinimas pakeistas, atsižvelgiant į LTU senato šių metų spalio 7 dienos sprendimą.

M. Romeris gimė 1880 metais Bagdoniškyje (Rokiškio r.). 1901 metais jis baigė Paryžiaus politinių mokslų mokyklą. M. Romeris buvo Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, rektorius. Lietuvos konstitucinės teisės tėvu laikomas M. Romeris mirė 1945 metais Vilniuje.

M. Romeris domėjosi ir tyrė įvairias administracinės, baudžiamosios, tarptautinės ir kitų teisės šakų, taip pat istorijos mokslų problemas. Tačiau pagrindinė jo mokslinio darbo sritis - konstitucinė teisė, kurioje visuotinai pripažintu autoritetu laikomas iki šiol.