Pasak liudininkų per trečią antpuolį miestą sudrebino mažiausiai penki bombų ar raketų sprogimai, kurių taikinys regimai buvo priešlėktuvinės gynybos pabūklai visai šalia miesto centro.

Liudininkai sakė girdėję kiek silpnesnius nei praėjusiomis naktimis priešlėktuvinės gynybos šūvius, tačiau dėl griežtai kontroliuojamos komendanto valandos negalėjo nieko pasakyti apie nuostolius. Jų tvirtinimu, trečiadienio smūgiai prieš sostinę buvo intensyviausi nuo tada, kai sekmadienį prasidėjo Talibano puolimas.

Per pirmąją smūgių bangą priemiestyje buvo girdėti d u galingi sprogimai po to, kai virš Kabulo maždaug 20 val. 10 min. (17 val. 40 min.) praskrido lėktuvai, kuriuos apšaudė priešlėktuvinės gynybos artilerija.

Netrukus iki antpuolio mieste buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas ir Kabulas vėl paskendo tamsoje. Liudininkų teigimu, trečiadienį ant Kabulo JAV pajėgos jau išmetė mažiausiai 13 bombų ar raketų.

Kaip pranešė gyventojai, trečiadienio vakarą intensyviai buvo puolamas ir Kandaharas Afganistano rytuose, kur įsikūrusi Talibano būstinė.

Vyras, gyvenantis maždaug už 30 km nuo miesto centro, teigė girdėjęs keturis ar penkis sprogimus. Jo tvirtinimu, jie pasigirdo labai arti ir viskas aplinkui drebėjo.

Tuo tarpu popietę JAV lėktuvai puolė Talibano karinę bazę, esančią tik už šešių kilometrų nuo Pakistano pasienio, remdamasi vietos šaltiniais, pranešė agentūra "Afghan Islamic Press" (AIP).

Šaltinių teigimu, maždaug 16 val. 30 min. Lietuvos laiku Talibano bazėje Šamšaade buvo girdėti mažiausiai penki-šeši sprogimai. Miestas yra netoli Torchamo sienos perėjimo punkto šiaurės vakarų Pakistane. Informacijos apie aukas ar žalą kol kas nėra.