Dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio daiktus žurnalistui Virginijui Gaiveniui prieš beveik du mėnesius atnešė tuomet dar slaptasis, o šiandien išviešintas policijos informatorius Mindaugas Žalimas.

Vyras tada tvirtino, kad tarp visų daiktų buvo ir didžiulė suma pinigų - apie 70 tūkst. dolerių. Pinigai neva dingo po to, kai krepšys atsidūrė policijos rankose.

Bet paviešinus šį M. Žalimo liudijimą, ėmė aiškėti, kad to paties teisėsaugininkams vyras patvirtinti negalėjo. Maža to, apklausiamas jis jau apkaltino žurnalistus.

„Jis yra pasakęs, kad tapo žurnalistų šou dalyviu. Jis aiškino, kad galbūt net aš jo paprašiau, kad jis paminėtų vieną ar kitą faktą. Pavyzdžiui, detalė, kad jis skaičiavo pinigus, o pinigai iškeliavę į policijos departamentą prapuolė. Žinot, tai yra daugiau negu juokinga. Koks tikslas pirmą kartą susitikus žmogų ir pasisodinus prieš televizijos kamerą jo prašyti, kad jis tau kažką prikurtų? Turi būti kažkoks tikslas. Jokio tikslo šitoje situacijoje neturėjau“, - piktinasi žurnalistas V. Gaivenis.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad vienintelį kartą prieš žudynes į departamentą atvykęs M. Žalimas aiškino, jog D. Kedys planuoja iššaudyti visus jam kelią pastojusius pedofilus. Informatorius taip pat nurodė, kad D. Kedys yra legaliai įsigijęs ginklą, jo ketinimai yra rimti, nusikaltimui jis kruopščiai ruošiasi.

Kaip liudijo įtariamaisiais patraukti pareigūnai, susitikimo rugsėjo 16-ąją metu M. Žalimas aiškino, kad susidoroti su pedofilais D. Kedį ragino artimas jo bičiulis, šiuo metu suimtas buvęs kultūristas, Kauno miesto valstybinio choro dainininkas Raimundas Ivanauskas. Jis esą kalbėdavo, kad reikia žudyti „pyderus“, nors D. Kedys kalbėdavo apie pedofilus.

Ikiteisminį tyrimą dėl nuslėptos informacijos apie slaptą informatorių pradėję pareigūnai įtarimus yra pareiškę jau iš savo pareigų pasitraukusiam V. Račkauskui, buvusiam Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkui Emilijui Damukaičiui bei dviems operatyvininkams – Dariušui Sinkevičiui ir Vitalijui Vitkovskiui. Neatmetama, kad šioje byloje įtarimai bus pareikšti ir daugiau pareigūnų.

Generalinė prokuratūra teigia, kad ikiteisminio tyrimo metu „tyrimo veiksmai atliekami intensyviai“ – jų metu apklausiami ir policijos pareigūnai, ir prokurorai, kurie gali suteikti ikiteisminiam tyrimui reikšmingos informacijos. Įtarimai yra pareikšti tik penkiems policijos pareigūnams, o Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis tebėra specialusis liudytojas.