Fontaną, kuriame 1960 metais sukurtame Federico Fellini filme "Saldus gyvenimas" (La Dolce Vita) taškėsi Anita Ekberg, draugams rodžiusi moteris buvo nubausta už įstatymo, draudžiančio be leidimo vesti ekskursijas, pažeidimus, trečiadienį pranešė vietos laikraštis "Messaggero".

Kaip rašo laikraštis, moteriai skirta 172 eurų (beveik 600 litų) bauda už "istorinių ir meninių Trevi fontano grožybių rodymą italų turistų grupei, neturint tam reikiamo leidimo".

Giovanna Pizzorno leidiniui teigė viso labo rodžiusi fontaną grupei draugų, tačiau policija tvirtina, kad moteris dirbo kaip profesionali gidė ir pažeidė 1985 metais priimtą įstatymą, kuris draudžia be licencijos versti gido praktika ir taip siekia užtikrinti profesionalių ekskursijų vadovų darbo kokybę bei pragyvenimo šaltinį. Norint gauti licenciją, gidams reikia išlaikyti specialius egzaminus.

Nors policija gali bausti tik tuos žmones, kurie už savo paslaugas ima pinigus, laikraštis įspėja draugiškai nusiteikusius Romos gyventojus: prieš ketindami pasidalyti savo žiniomis apie pasaulinio garso miesto įžymybes su atvykėliais, visų pirma įdėmiai apsižvalgykite, ar jūsų neseka pareigūnai.