E.Ramazzotti, šįmet rengiąs pasaulinį turą “Stilelibero” žada Vilniuje atlikti dainas iš to paties savo albumo, kurį išleido lygiai prieš metus. Pastarasis albumas turi nemažą pasisekimą tarp E.Ramazzotti gerbėjų. Tik per pusmetį parduota 3,5 mln. “Stilelibero” vienetų.

Tačiau po trejeto savaičių švęsiančio 38-ąjį gimtadienį italo solinė karjera nebuvo lengva. “Buvau vidutinis mokinys mokykloje, todėl nusprendžiau stoti į Konservatoriją, bet nepavyko, - prisipažįsta pripažinimą pasiekęs dainininkas: Man pasiūlė privačias pamokas pamokas, kurių šeima neįstengė apmokėti, tuomet įstojau į buhalterių mokyklą. Tai buvo pražūtingas poelgis, nes man tai buvo visiškai neįdomu. Mečiau tuos mokslus po metų. Mano širdy buvo tik muzika”.

Tikros muzikinės karjeros pradžia E.Ramazzotti vadina lemtingą susitikimą su Gianni Ravera, Sanremo festivalio globėju. Pastarasis įtraukė Eros į konkurso “1981 Voci Nuove di Castrocaro” konkurso dalyvių sąrašą. E.Ramazzotti pateko į finalą, bet nelaimėjo jokių prizinių vietų. Vis dėlto konkurse atlikęs dainą “Rock 80”, Eros sulaukė pasiūlymo pasirašyti pirmąjį kontraktą.

Praėjus metams buvo išleistas pirmasis daininko singlas “Ad un amico” (“Draugui”).

Netrukus su Sanremo festivalio vardu atėjo ir dainininko pripažinimas tėvynėje. 1984 m. Sanremo festivalyje “Jaunųjų atlikėjų” grupėje Eros tapo nugalėtoju. Kaip prisimena pats dainininkas: “Man netikėtai pasisekė su daina “Terra Promessa” (“Pažadų šalis”). Žiūri daugiausia balsų atidavė už mane. Muzikos kritikai ir žurnalistai buvo sumišę, nes aš buvau nežinomas, retai duodavau interviu ir stengiausi atrodyti grubus, tikriausiai dėl savo baikštumo. Prisimenu, žurnalistas iš didžiausio šalies dienraščio po interviu su manimi vaikščiojo viešbučio koridoriumi, ir, priėjęs prie Roberto Galanti pasakė - “Dieve, koks storžievis”.

Netrukus pasipylė kvietimai į koncertus ir vakarėlius, bet vadybininkai patarė daininkui jų atsisakyti.

Kitąmet vykusiame Sanremo festivalyje E.Ramazzotti užėmė šeštąją vietą. Tačiau daininkas sakosi jautęs, kad galįs daugiau. Netrukus Italijos dienraščiai pabrėžė, kad Eros turi dainininkui reikalingų bruožų: gerą lyrišką balsą ir futbolo žaidėjo figūrą.

“1986 m. aš vėl dalyvavau Sanremo festivalio pagrindiniame konkurse ir šį kartą laimėjau. Dainavau dainą “Adesso tu” (“Dabar tu”), kuri buvo įtraukta į albumą “Nuovi erol” (“Nauji herojai”). Tapau pasaulyje žinomu dainininku”, - reziumuoja italas.

1994 m. Eros Ramazzotti buvo pakviestas į Berlyną, MTV apdovanojimus, kur taip pat dainavo gyvai.

Po metų jis pasirodė Sanremo festivalyje kartu su Rodu Stewartu, Eltonu Johnu ir Joe Cockeriu.

Dar po trejų metų Eros kartu su Luciano Pavarotti dainavo duetą pastarojo koncerte “Pavarotti and Friends”.

1999 m. Eros Ramazzotti Hamburge buvo įvertintas kaip geriausias tarptautinis atlikėjas ir apdovanotas muzikiniu Oskaru.

Daininko vadybininkai bei koncerto, po mėnesio vyksiančio Viniuje, rengėjai tikina, kad Eros Lietuvos publikai žada įspūdingą 2,5 valandos gyvo garso koncertą. Atlikėjo trupė sako atsivešianti naujausią apšvietimo įrangą, 11 metrų ilgio ir 4 metrų pločio sceną bei didžiulį skystųjų kristalų ekraną. Jame žiūrovai matys gyvą koncerto vaizdą bei specialiai turui sukurtą 16 klasikinių Eros dainų filmą.

Trys klausimai Eros Ramazzotti:

- Jei būtumėt galėjęs pasirinkti, kada gimti, kada norėtumėt gyventi ir kuo būti?

- Rinkčiausi Romeo ir Džiuljetą. Tai yra Romeo vaidmenį.

- Žvelgiant į praeitį, ko buvo daugiau - pasitenkinimo ar problemų, su kuriomis teko susidurti?

- Muzikoje tikrai turėjau daugiau džiaugsmo. Problemų turėjau asmeniniame gyvenime. Pavyzdžiui, iš Romos teko persikelti į visai kitokį miestą - Milaną. Dabar jau, tiesa, galiu sakyti, jog Milanas tapo mano namais.

- Ar turite kokių nors jus kankinančių baimių?

- Kartais, prieš užmigdamas, galvoju apie mirtį, senatvę ar nelaimes, kurios galėtų ištikti man brangius žmones. Bet tokios mintys mane retai telanko.