Jis pažymėjo, kad nors pastarosiomis dienomis Aljanso ir talibų kovos veiksmai trijuose ruožuose netoli Tadžikistano ir Afganistano sienos suaktyvėjo, "be papildomos pagalbos ginklais ir šaudmenimis padėtis vargu ar gali pasikeisti".

Tuo pat metu jis leido suprasti, kad talibai, "nors oficialusis Islamabadas ir smerkia terorizmą, kasdien gauna iš Pakistano po 80-100 mašinų su ginklais ir šaudmenimis". "Didžiausias Šiaurės aljanso priešas - tai Pakistanas, kuris, kaip ir anksčiau, remia talibus", - pareiškė Afganistano gynybos atašė.

Pasak jo, teisėta Afganistano vyriausybė tikisi "iš pasaulio bendrijos ir visų pirma iš kaimynių ne tik moralinės, bet ir realios - g inklais bei šaudmenimis - pagalbos bei paramos ".

Atsakydamas į klausimą, ar Šiaurės aljanso vadovybė pritaria JAV ketinimui bombarduoti teroristų bazes Afganistane, diplomatas atsakė teigiamai, bet su sąlyga, kad nenukentės taikūs gyventojai. Bet geriausias variantas, jo nuomone, "būtų perduoti lėktuvus Šiaurės aljansui, ir mes patys smogtume juvelyriškai tikslius smūgius".

Pareiškęs, kad Šiaurės aljanso vadovybė veda derybas su suinteresuotomis šalimis dėl bendros kovos su teroristais, diplomatas pridūrė, kad Afganistanas turi vieną nekintamą sąlygą.

"Mums reikalingi bet kokie ginklai, šaudmenys, šiuolaikinės ginkluotės rūšys, maisto produktai ir medikamentai, tačiau g alimybė įvesti į Afganistano teritoriją kokius nors užsienio kariuomenės dalinius, net pačius mažiausius, kategoriškai atmetama", - teigė diplomatas.