Karjeros mugės atidaryme akademinę bendruomenę ir įmonių atstovus pasveikinęs ūkio ministras Petras Čėsna pabrėžė, kad tokie darbdavių ir būsimų darbuotojų susitikimai svarbūs visam Lietuvos verslui.

"Vis aktyvesnis įmonių dalyvavimas Vilniaus universiteto Karjeros mugėje rodo, kad jų vadovai pradėjo vertinti kvalifikuotus ir aktyvius specialistus, sugebančius suburti darniai dirbančius kolektyvus, gauti kreditus, įsigyti technologinius įrengimus, sėkmingai konkuruoti rinkoje", - sakė ministras.

P. Čėsna pasidžiaugė Pasaulio banko duomenimis apie verslui palankią aplinką Lietuvoje. Pagal palankumą investicijoms mūsų šalis šešta pasaulyje, o pagal verslo sąlygas - septyniolikta. Ministras vylėsi, kad jaunimas nesusivilios darbu užsienyje, o ieškos darbo galimybių savo šalyje.

Pietų Lietuvos verslo kooperacijos centro direktoriaus pavaduotoja Dalia Matukienė ragino universiteto absolventus nebijoti darbo provincijoje, nes provincijos mūsų mažoje šalyje nėra. "Atvažiavę į mažesnius miestus jūs būsite reikalingi, galėsite per trejus metus padaryti karjerą", - tikino D. Matukienė.

Informaciniuose Karjeros mugės stenduose iki penktadienio prisistatinės 32 įmonės. Tarp jų - nemažai regioninių.

Akademinei bendruomenei savo miestą pristatinėjęs Druskininkų turizmo ir informacijos centro direktorius Rimantas Palionis Eltai teigė norįs į kurortą pakviesti įvairių specialistų. "Visų pirma - medikų, nes mūsų gydyklų personalas nebe jaunas ir reikia rūpintis pamaina. Tačiau turime ką pasiūlyti ir administratoriams, finansininkams, gerai parengtiems vadybininkams", - vardijo R. Palionis.

Informacinių technologijų bendrovė "Sintagma" Karjeros mugėje ieškojo programuotojų, tarptautinis kontaktų centras "Transcom" siūlė darbą ne tik absolventams, bet ir gerai kalbas mokantiems jaunesnių kursų studentams.

Per pertraukas tarp paskaitų jaunimas kalbėjosi su įmonių atstovais, pildė anketas. Dauguma studentų teigė tikį, kad bus pakviesti į pokalbius dėl darbo.

Po pirmosios Vilniaus universiteto mugės sėkmingai įsidarbino 30 studentų. 70 užpildžiusių anketas buvo pakviesti į pokalbius su darbdaviais.

Karjeros mugę rengia prieš metus Vilniaus universiteto Saulėtekio akademiniame miestelyje įkurtas Karjeros centras. Pagrindinis jo tikslas - skatinti gabiausius studentus siekti karjeros Lietuvoje, o ne vykti dirbti į užsienį.

Didžiausioje Lietuvos aukštojoje mokykloje studijuoja 23, 057 tūkst. studentų.