Paklausti, ar tiki, kad Lietuva sugebės ES paramą panaudoti skaidriai ir efektyviai, 38,5 proc. respondentų atsakė greičiau nesugebės, 23,7 proc. - ne, nesugebės, 23,1 proc. - greičiau sugebės.

Tik 5 proc. apklaustųjų mano, kad Lietuva sugebės ES paramą panaudoti skaidriai ir efektyviai. 9,6 proc. teigė į šį klausimą atsakymo nežinantys.

Mažiausiai skaidriu ir efektyviu ES paramos panaudojimu tiki vidutinio amžiaus (30-49 m.) žmonės. Ypač nepatiklios yra moterys, 24,6 proc. jų tvirtina, jog Lietuva nesugebės skaidriai ir efektyviai panaudoti ES pinigų, o 39,2 proc. mano, kad greičiau nesugebės.

Daugiausiai abejojančiųjų sėkme yra tarp aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių, o visai netikinčių - tarp turinčiųjų vidurinį ir specialųjį vidurinį išsilavinimą.

Sėkmingu ir skaidriu ES lėšų panaudojimu labiausiai netiki bedarbiai (31,3 proc.) bei pensininkai (25,8 proc.).

Didžioji dalis apklausoje dalyvavusių miestiečių linkę manyti, kad efektyvai ir skaidriai panaudoti europinės paramos greičiausiai nepavyks, o kaimo gyventojų prognozės dar pesimistiškesnės.

Visišką ES paramos panaudojimo nesėkmę prognozuoja net 34 proc. kaimo žmonių.

Paramos panaudojimo sėkme labiausiai tiki jaunimas iki 29 metų. 8 proc. apklaustų jaunų žmonių mano, kad Lietuva sugebės panaudoti ES paramą, o 35,8 proc. yra tos nuomonės, kad greičiausiai sugebės.

Apklausos rezultatus ketvirtadienį skelbia savaitraštis "Veidas".