LiJOT praneša, kad vakaro metu ypač daug dėmesio skirta savanoriškos veiklos metų iniciatyvoms, įvardinti esminiai jaunimo veiklos pasiekimai.

„Šiais metais LiJOT, šalia daugybės kitų su jaunimo veikla susijusių iniciatyvų, ypač daug laiko ir jėgų skyrė savanoriškos veiklos reglamentavimui bei populiarinimui mūsų šalyje. Rezultatas, kurį turime šiandien – vasarą priimtas Savanoriškos veiklos įstatymas ir žymiai padidėjęs visuomenės dėmesys šiai sričiai – įrodo, kad dirbame kryptingai, o tai neabejotinai skatina toliau tęsti ir inicijuoti visuomenei naudingas ir prasmingas veiklas“, – sakė LiJOT prezidentė Loreta Senkutė.

Sveikindamas vakaro svečius, LiJOT prezidentei antrino LR Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Dalius Bitaitis: „Savanorystė – tai didelė jėga ir vertybė, vardan jos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba šiemet vykdė daug gražių iniciatyvų. Tikimės, kad kitais metais kartu įgyvendinsime dar daugiau prasmingų veiklų”.

10 metus iš eilės organizuotame LiJOT Padėkos vakare tradiciškai pasveikinti septyniose LiJOT nominacijose labiausiai įvertinti asmenys, organizacijos, iniciatyvos.

LiJOT Padėkos vakaras. A.Žilinskienė
LiJOT Alumni apdovanojimas šiemet skirtas naujienų portalui Delfi.lt – už ilgalaikį bendradarbiavimą ir jaunimo organizacijų veiklos žinomumo didinimą. Delfi.lt komunikacijos vadovė Aistė Žilinskienė, atsiimdama statulėlę – stilizuotą keramikinę ranką, džiaugėsi, kad jaunimas šiandien aktyvus ne tik socialiniame tinkle „Facebook“, bet ir visuomeniniame gyvenime. Pasak Delfi.lt atstovės, šis jaunų žmonių įvertinimas – tai paskata naujienų portalui dar aktyviau dirbti su jaunimo organizacijomis.

Metų jaunimo organizacijos lyderiu paskelbtas Kauno jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkas Mantas Jurgutis, Metų jaunimo ambasadoriumi tapo Politikos tyrimų ir analizės instituto direktorius, mokymų vadovas Marius Ulozas, Metų jaunimo organizacijų partneris – ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas. Jonavos rajono jaunimo visuomeninių organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ narys Vladimiras Kornijevskis paskelbtas Metų žmogumi, labiausiai nusipelniusiu jaunimui, o LiJOT Padėkos apdovanojimas skirtas buvusiam LiJOT Valdybos nariui Dariui Skusevičiui.

Metų iniciatyva jaunimui/ Metų jaunimo įvykiu šiemet paskelbta „Jaunimo linijos“ savanorių iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos įgyvendinama kampanija „Emocinė parama 100 Lietuvos miestelių“.
LiJOT Padėkos vakare pirmą kartą organizuotas aukcionas susilaukė didelio vakaro svečių susidomėjimo. Renginio metu parduotos paslaugos – savaitgalis skautų name, kaligrafijos ir tapybos pamokos, pirmosios pagalbos mokymai, jaunimo organizacijų narių, partnerių įsteigtos dovanos bei atributai. Aukciono metu surinktos lėšos bus skirtos labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) įkurtai „Jaunimo stipendijai".

LiJOT Padėkos vakaras – tai tradicinis renginys, skirtas peržvelgti ir įvertinti svarbiausius praėjusių metų įvykius bei padėkoti labiausiai jaunimui nusipelniusiems asmenims bei institucijoms.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) – 1992 m. rugsėjo 19 d. įkurta didžiausių nevyriausybinių jaunimo organizacijų sąjunga šalyje, šiandien vienijanti 64 didžiausias nevyriausybines jaunimo organizacijas, o tai yra daugiau kaip 200 000 jaunų žmonių. Organizacijos tikslas – kelti jaunimo organizacijų kompetenciją ir atstovauti jaunimo organizacijų ir jaunimo interesams bendradarbiaujant su Lietuvos valdžios institucijomis, kitais visuomeninio sektoriaus veikėjais.