Šios bato išorės ir vidaus proporcijos atitinka 225 dydžio ortopedinį vaikišką batą. Jis pasiūtas parduotuvių tinklą "Mada vaikams" valdančiai UAB "Samolina" dešimtmečio proga firmoje "Bartek" (Lenkija) iš natūralios odos ir kitų natūralių tokiam modeliui naudojamų medžiagų.

Rekordinis batas buvo atvežtas vaikišku automobiliu į dešimtosios parduotuvės "Mada vaikams" atidarymo šventę, vykusią pramogų ir prekybos centre "Akropolis" Vilniuje. Po mėnesio mažo milžino batas keliaus į visas šalies "Mada vaikams" parduotuves.

Lietuvos rekordų knygoje įrašyta ir kitų avalynės rekordų. Ankstesnis rekordas buvo 41 centimetro ilgio, 36 centimetrų pirštų apimties, 39 centimetrų kelties, 585 gramus sveriantis vyriškas demisezoninis batas. Jis buvo pasiūtas 2000 metais vilnietės avalynės modeliuotojos Bronės Zadojenkienės UAB "Argo akis" užsakymu parodai "Baltijos tekstilė ir oda 2000".

Storiausi batų padai yra batų poros, kurią avi Vaidotas Steponavičius iš Druskininkų. Šie vyriški demisezoniniai batai sveria per 7 kilogramus ir yra su 27,6 centimetro storio padais, kulno storis - 28,7 centimetro. Juos 2000 m. prie 43 dydžio natūralios odos batų, priklijuojant po 16 sluoksnių padų odos, padarė druskininkietis avalynės taisyklos batsiuvys Petras Sadovskis trisdešimtmečio V. Steponavičius užsakymu.

Didžiausias šlepetes 2001 m. gruodį pasiuvo kaunietė drabužių dizainerė Diana Rūta Stankevičienė. Jos yra 90 centimetrų ilgio, 38 centimetrų pločio su 7 centimetrų storio padu. Šlepetėms pasiūti naudota vilna, medvilnė, džinsinė medžiaga ir porolonas.

"Gineso" pasaulio rekordų knygoje minimi 328 dydžio kaubojiški batai ir 753 dydžio demisezoninis batas.