E.Jarašiūnas į Teisingumo teismo teisėjus buvo paskirtas pernai, kai anksčiau nei baigiasi kadencija, atsistatydinti nusprendė šias pareigas ėjęs Pranas Kūris. Vyriausybė nutarė, kad nepilną dvejų metų kadenciją paskirtas dirbti E.Jarašiūnas galėtų būti siūlomas toliau eiti šias pareigas ir naujajai 6 metų kadencijai, kuri prasideda nuo 2012 metų spalio 6 dieną.

Kandidatas pasirinktas įvertinus jo atitikimą šioms pareigoms eiti keliamus reikalavimus, pranešė Teisingumo ministerija.

E.Jarašiūno kandidatūrai yra pritarusi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Remiantis Seimo Statutu, savo pritarimą (nepritarimą) dėl siūlomos kandidatūros dar turi išreikšti ir Seimas.

Jei bus gautas Seimo sutikimas, apie suderintą kandidatūrą Vyriausybė informuos Europos Sąjungos generalinį sekretorių. Jis Lietuvos kandidatą teiks valstybių narių vyriausybių atstovams, kurie bendru sutarimu priims sprendimą dėl teisėjo skyrimo.

Prieš priimant galutinį sprendimą dar bus konsultuojamasi su ES Veikimo Sutartyje numatytu komitetu, kuris pateikia savo nuomonę dėl siūlomo teisėjo tinkamumo eiti šias pareigas.

E.Jarašiūnas yra buvęs Lietuvos Konstitucinio teismo teisėjas.