Pranešama, kad po mokykloje laikytų Šv. Mišių klebonas aplankė ir pašventino kiekvieną kabinetą ir pasveikino kiekvieną mokytoją. Daugiau negu 11 tūkst. kvadratinių metrų trijų aukštų mokyklos šventinimas užtruko kelias valandas.

Mokyklą klebonui ir kitiems svečiams aprodė beveik tris mėnesius dirbančios mokyklos direktorė Loreta Kačiušytė-Skramtai. „Akivaizdu, kad net sienos veikia vaikus. Balsių mokykloje turime ir mokytojų, ir vaikų, atėjusių iš kitų Vilniaus mokyklų, todėl žinau, kad tie, kurie kitur buvo vertinami kaip ne itin pažangūs, šioje mokykloje pasikeitė. Aplinka įpareigoja”, - pranešime spaudai cituojama mokyklos direktorė.

Mokykloje atlikto tyrimo duomenys rodo, kad absoliuti dauguma 5-9 kl. mokinių greitai ir sėkmingai adaptavosi mokykloje. „Džiugina ir tai, kad net 95 proc. mokinių jiems dėstančius mokytojus vertina labai gerai arba gerai”, - sakė L.Kačiušytė-Skramtai.

Į naują Balsių mokyklą vis dar plūsta lankytojai apžiūrėti architekto Sigito Kuncevičiaus ir jo komandos suprojektuoto statinio. Tačiau mokykloje vyksta ekskursijos ne tik architektams - į ją autobusais važiuoja ir mokiniai iš kitų Vilniaus mokyklų.

„Norėjome „susidraugauti” su Balsių mokykla ir jos mokiniais, todėl organizavome konkursą, kurio laimėtojams atiteko prizas - ekskursija į Balsių mokyklą”, - pranešime spaudai cituojama Simono Daukanto mokyklos mokytoja Loreta Šileikienė.

Pagrindinės mokyklos statusą turinčioje Balsių mokykloje šiemet mokosi apie 600 mokinių.