Į lapkričio 24-ąją vykusį renginį prabangiame „The Langham“ viešbutyje sostinės centre susirinko 150 svečių iš Anglijos ir Lietuvos. Šventiškai pasipuošusių lietuvių bei jų draugų laukė ne tik labdaringas aukcionas, loterija, bet ir speciali vakaro programa: į renginį iš Lietuvos atvykę „bohemiečiai“ pristatė Dalios Ibelhauptaitės režisuotos elektroninės operos fantazijos „XYZ“ ištraukas, skelbiama organizatorių pranešime spaudai. Solistai susirinkusius sužavėjo nuostabiais balsais ir dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtais kostiumais.

Apie septintą valandą žadėta pradėti šventinė vakarienė šiek tiek vėlavo. Tad lūkuriuojantys turėjo laiko pakalbinti ir nusifotografuoti su garbiais vakaro svečiais: režisiere Dalia Ibelhauptaite, jos vyru, aktoriumi Dexteriu Fletcheriu, „bohemiečių“ solistais, rašytoja Kristina Sabaliauskaite, vakaro vedėja ir kulinarinių knygų autore Beata Nicholson, ambasadoriumi Oskaru Jusiu, žymiausiu Lietuvos dizaineriu Juozu Statkevičiumi, kurio suknelių kolekciją galima buvo apžiūrėti vakaro metu.

Kalėdinis labdaros aukcionas sulaukė daugiausiai aistrų ir net ašarų. Aukciono dalyviai varžėsi dėl galimybės „įsigyti“ dieną su aktoriumi Dexteriu Fletcheriu filmavimo aikštelėje, pasivažinėjimą „Aston Martin“ automobiliu, VIP bilietus į „Porsche Carrera Cup“ renginį, dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtus kvepalus, apyrankę bei knygą.

Daugiausia sumokėjo skandalingasis R.Wali

Brangiausiai, už 850 svarų, parduotas Audriaus Gražio tapytas paveikslas „Jausmų karuselė“. Jį įsigijo Londone gyvenanti Daiva Staniukaitytė. Didelio susidomėjimo ir klausimų „kiek karatų, ar galima apžiūrėti“ sulaukė juvelyro Darijaus Gerliko juodaisiais deimantais, geltonaisiais safyrais, oksiduotu sidabru puoštas rankų darbo žiedas. Už 600 svarų jį aukcione nupirko skandalingai Lietuvoje pagarsėjęs ir prieštaringai vertinamas indų kilmės verslininkas Raminas Wali.

Beata Nicholson susigraudino pristatydama neįgalios trylikametės Vainetos Verbanovaitės kojomis tapytą piešinį: vakaro vedėja negalėjo sulaikyti ašarų, tad ją trumpam pavadavo Brianas Holmesas.

Cerebriniu paralyžiumi serganti Vaineta nevaldo ranku, bet stebina užsispyrimu ir gražiais paveikslais. Ji su močiute Roma taip pat dalyvavo Londone vykusiame vakare. Pastebėjęs žmonos ašaras už £350 marijampolietės Vainetos paveikslą įsigijo Beatos vyras Tomas.

Renginį drauge su Lietuvos ambasada organizavusių Lietuvos komercijos rūmų Jungtinėjė Karalystėje (LKRJK) prezidentas Marius Bružas pasakojo, kad vakaro metu jam labiausiai įsiminė dvi akimirkos – kai svečiai atsistoję plojo „bohemiečių“ solistams ir Beatos susigraudinimas ant scenos. „Turbūt tai buvo pati emocingiausia ir nuoširdžiausia akimirka viso vakaro metu“, - teigė M. Bružas.

Svečiai dalyvavo ne tik aukcione, bet ir labdaringoje loterijoje. Įsigiję 20 svarų kainuojantį loterijos bilietą, turėjo galimybę laimėti vakarienę dviems asmenims, apsilankymą grožio salone, vakaro vedėjos Beatos Nicholson bei rašytojos Zitos Čepaitės knygų, abonementą į sporto klubą, bilietus į Kauno „Žalgirio“ varžybas, žurnalo „Londonietė“ prenumeratą, bilietus į kiną ir kitus prizus.

Pagrindinis kasmetinis lietuvių kalėdinio labdaros vakaro Londone tikslas – surinkti lėšų ir jas paaukoti vienam iš labdaros fondų, besirūpinančiam lietuviais, kuriems reikalinga pagalba. 

Praėjusiais metais vykusiame labdaros pokylyje vakaro svečiai paaukojo 8100 svarų, kurie skirti Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondui. 2009-aisiais Lietuvos M. Rostropovičiaus fondui paaukota daugiau nei 12 tūkstančių svarų sterlingų.

Lietuvos komercijos rūmai Jungtinėje Karalystėje kartu su Lietuvos ambasada labdaros pokylį Londone organizuoja jau trečius metus.

Labdaros fondas „Algojimas“ šiais metais Londone paaukotas lėšas skirs neįgaliems vaikams reikalingų sveikatos priemonių, kurių nefinansuoja valstybė, įsigijimui.