Šią akciją inicijavusio vieno iš televizijos laidos įkūrėjo ir dabartinio prodiuserio Džiugo Juodkazio teigimu, visų pirma, šimtais pagamintų lipdukų pasidabins populiariausių Vilniaus kavinių, barų bei klubų tualetų sienos.

“Pagrindinis mūsų tikslas, kad net ir tose vietose, kur žmonės lieka vieni, būtų išsaugota padorumo gyslelė”, - sakė D.Juodkazis.

Anot D.Juodkazio, ši akcija pirmiausia turėtų drausminti šiukšlintojus, inventoriaus laužytojus, ar net narkomanus ir smurtautojus, bei visus tuos, kurie vargu ar norėtų, kad jų veiksmus per televiziją išviešintų įžūlioji “VRS kamera”.

“Žinoma, daugelis tai priims kaip linksmą pokštą, tačiau palaukite ir įsitikinsite, kad kai kuriose iš “pažymėtų vietų” slaptos kameros tikrai bus įrengtos”, - tvirtino D.Juodkazis. Jau dabar “drausminančiais lipdukais” yra išpuoštos kavinių “Freskos”, “Pilies menės”, “Parko kavinės”, “Būsi trečias” ir kitų barų tualetų sienos.

“Pradėdami šią akciją mes nesitikime, kad žmonės ims ir staiga taps kultūringesni. Norime, kad viešųjų vietų lankytojai tiesiog pamąstytų ir elgtųsi nepriekaištingai”, - sakė D.Juodkazis. Jo teigimu, lipdukų su užrašu “Jus filmuoja “VRS kamera” bus paruošta tiek, kiek tik reikės.