Kaip pranešė ryšių su visuomene agentūra "Pro Group", berniukai be policininko profesijos dažnai nurodydavo vairuotojo, karininko, statybininko, gaisrininko, o mergaitės taip pat svajoja tapti kirpėjomis, pardavėjomis, šokėjomis, dizainerėmis, dainininkėmis.

Tiek berniukai, tiek mergaitės svajoja būti sportininkais, gydytojais, dailininkais, teisininkais, veterinarais.

Beje, tyrimas parodė, jog jaunoji Lietuvos karta neabejinga sportui. Kaip ir dera krepšinio kraštui, nemažai vaikų teigė ateityje norintys tapti krepšininkais. Tarp svajonių profesijų buvo minimi ir kitų sporto šakų atstovai - futbolininkai, lenktynininkai, plaukikai, jojikai, disko metikai.

Tyrimo metu vaikai iš viso paminėjo daugiau kaip 300 įvairiausių profesijų.

1-4 klasių moksleivių apklausą inicijavusi bendrovė "Seesam Lietuva gyvybės draudimas" 16-a populiariausių profesijų nutarė pavaizduoti vaikų svajonių profesijų stende.

Be to, stendas vaizduoja ir 8 netikėčiausias vaikų paminėtas profesijas. Tarp jų - Kalėdų senis, karalienė, slaptasis agentas, NSO darbuotojas, auksinis supermenas ir net slapčiausia žemės gyvybinė jėga.

Spalio 4-19 dienomis šis stendas bus eksponuojamas Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio bei Alytaus mokyklose.

Pradinukų apklausa rugsėjo 3-17 dienomis buvo atlikta daugiau nei 100 Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio bei Alytaus mokyklų.