Įtariamaisiais tapę kai kurie pareigūnai jau patvirtino, kad apie slapto informatoriaus pasakojimą Policijos departamente buvo žinoma ir Vilniaus apygardos vyriausiajam prokurororui Ramučiui Jancevičiui. Apie tai jis kalbėjosi susitikęs su tuomečiu generalinio policijos komisaro pavaduotoju Visvaldu Račkausku, teigia DELFI šaltiniai.

Po šio susitikimo buvo nuspręsta kalusytis D. Kedžio telefoninių pokalbių, tam buvo gautas leidimas, tačiau slaptas pasiklausymas nedavė jokios naudos.

Vilniaus apygardos prokuratūra slaptuoju informatoriumi daugiau nesidomėjo, nes netrukus buvo nušauti teisėjas Jonas Furmanavičius ir D. Kedžio buvusios draugės Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė, o ikiteisminį tyrimą dėl nužudymų atliko Generalinė prokuratūra. Būtent jai policijos pareigūnai ir nepranešė apie informatoriaus liudijimą bei vėliau su juo atliktus operatyvinius veiksmus.

Aiškėja ir tai, kad į Policijos departamentą likus dviem savaitėms iki Kauno žudynių atvykęs M. Žalimas nė žodžiu neužsiminė apie teisėja dirbančią D. Kedžio seserį Neringą Venckienę, nors televizijoje pasakojo, jog ji esą žinojo apie brolio planuojamą nusikaltimą bei esą žadėjo nurodyti, kada J. Furmanavičius yra suplanavęs teismo posėdžius.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad vienintelį kartą prieš žudynes į departamentą atvykęs M. Žalimas aiškino, jog D. Kedys planuoja iššaudyti visus jam kelią pastojusius pedofilus. Informatorius taip pat nurodė, kad D. Kedys yra legaliai įsigijęs ginklą, jo ketinimai yra rimti, nusikaltimui jis kruopščiai ruošiasi.

Kaip liudijo įtariamaisiais patraukti pareigūnai, susitikimo rugsėjo 16-ąją metu M. Žalimas aiškino, kad susidoroti su pedofilais D. Kedį ragino artimas jo bičiulis, šiuo metu suimtas buvęs kultūristas, Kauno miesto valstybinio choro dainininkas Raimundas Ivanauskas. Jis esą kalbėdavo, kad reikia žudyti „pyderus“, nors D. Kedys kalbėdavo apie pedofilus.

Ikiteisminį tyrimą dėl nuslėptos informacijos apie slaptą informatorių pradėję pareigūnai įtarimus yra pareiškę jau iš savo pareigų pasitraukusiam V. Račkauskui, buvusiam Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkui Emilijui Damukaičiui bei dviems operatyvininkams – Dariušui Sinkevičiui ir Vitalijui Vitkovskiui. Neatmetama, kad šioje byloje įtarimai bus pareikšti ir daugiau pareigūnų.