Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį sakė, kad kol kas prokurorai neapklausti, bet ši procedūra dar jų laukia.

"Prokurorų apklausa dar neatlikta, bet ji bus atlikta. Kiek lies prokurorus, jeigu jie žinojo, visi bus apklausti, ir nešališkai bus sprendžiamas jų atsakomybės klausimas", - Seime žurnalistams sakė Generalinės prokuratūros vadovas.

Jis tvirtino dar negalįs pasakyti, kada šis ikiteisminis tyrimas bus baigtas.

"Lietuvos rytas" rašė, kad slapto policijos informatoriaus suteiktą informaciją, susijusią su Drąsiaus Kedžio planais žudyti, esą žinojo ne tik keli dabar jau įtariamaisiais tapę Policijos departamento pareigūnai, bet ir prokurorai.

Anot dienraščio, pas ikiteisminio tyrimo teisėjus ir prokurorus iškviesti Policijos departamento pareigūnai papasakojo, kad slaptojo agento pateiktą informaciją buvo gavęs ir Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius. Be to, buvęs šio prokuroro pavaldinys Nerijus Bieliauskas esą turėjo leidimą klausytis informatoriaus ir D.Kedžio pokalbių telefonu ir atlikti kitus operatyvinius veiksmus.

Šioje byloje įtarimai jau pateikti mažiausiai penkiems pareigūnams, o Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininkas Algirdas Matonis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Lapkričio 14 dieną prokurorai įtarimus pareiškė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Iš pareigų pasitraukė ir įtariamuoju tapęs Marijampolės policijai vadovavęs Tomas Ulpis.

Generalinė prokuratūra ikiteisminį tyrimą atlieka dėl Policijos departamento pareigūnų galimo piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, nesuteikiant prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo aplinkybių.

Neseniai į žurnalistus kreipęsis kauniečio D.Kedžio draugu prisistatęs vyras tvirtino pranešęs V.Račkauskui, A.Stončaičiui, T.Ulpiui apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją J.Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį V.Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą.

D.Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Pats D.Kedys vėliau taip pat rastas negyvas, tačiau nustatyta, kad jo mirtis nesmurtinė.