L. Belevičius advokatu tapo tik pernai. Anksčiau jis buvo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Įtarimai piktnaudžiavimu (o kai kuriems - ir dokumento klastojimu) jau pareikšti atsistatydinusiam generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, buvusiam A. Matonio pavaduotojui, o dabar - Marijampolės apskrities policijos viršininkui Tomui Ulpiui ir porai žemesnio rango LKPB pareigūnų, tyrusių D. Kedžio surengtas žudynes Kaune bei ieškojusių įtariamo žudiko.

Antradienį Policijos departamento Imuniteto valdyboje ketinama pareikšti įtarimus ir šeštajam pareigūnui.

V. Račkauskui įtarimai pareikšti Generalinėje prokuratūroje, žemesnio rango pareigūnams - Imuniteto valdyboje.

20 metų policijoje tarnaujantis A. Matonis LKPB pradėjo dirbti 2001-iais. O nuo 2005-balandžio vadovauja biurui.

Apie 16.15 val. į Generalinę prokuratūrą atvyko Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius su dviem kolegomis.

Antradienį pasibaigus darbo dienai Generalinė prokuratūra išplatino pranešimą: "Generalinė prokuratūra, tirdama Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnų veiksmus, lapkričio 15 d. dviem asmenim pareiškė įtarimus. Vienam įtarimai pareikšti dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, o kitam – dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo bei disponavimo juo".

Donatas Malaškevičius
Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius antradienio vakarą patvirtino, kad įtarimai pareikšti dar dviem operatyviniams LKPB pareigūnams - skyriaus viršininkui ir vienam žemesnio rango pareigūnui.

Apie 17.40 val., po maždaug 4 valandų apklausos, iš Generalinės prokuratūros išėjo LKPB viršininkas A. Matonis. Jam įtarimai nepareikšti, kriminalinės policijos vadovas apklaustas kaip specialusis liudytojas.

A. Matonis žurnalistams sakė, jog apie atsistatydinimą negalvoja. Į apklausą jis atvyko iš ligoninės, kur šiuo metu gydomas po rankos operacijos. LKPB viršininkas patikino, jog gydymasis niekaip nesusijęs su šių dienų įvykiais - nutrūko dvi dešinės rankos sausgyslės, todėl buvo būtina operacija.

Bylos A. Matonis nekomentavo.