Jo apklausa tęsiasi ir pasibaigus darbo valandoms.

Taip pat, DELFI žiniomis, pirmadienį Imuniteto valdyba pareiškė įtarimus ir vienam LKPB operatyvininkui. Jam, kaip ir T. Ulpiui bei V. Račkauskui, skirta kardomoji priemonė, rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Antradienį ketinama įtarimus pareikšti dar 3 pareigūnams. Du iš jų - žemesnio rango, trečiasis - LKPB viršininkas Algirdas Matonis. Įtarimus jam ketinama pareikšti Generalinėje prokuratūroje.

Atleistas policijos generalinio komisaro pavaduotojas V.Račkauskas

Pirmadienį atsistatydinimo pareiškimą įteikė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas, kurio namuose savaitgalį buvo atliktos kratos tikrinant pranešimus, esą policija žinojo apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žmogžudystes.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis nutarė patenkinti pareigūno prašymą, kuris suderintas su policijos vadovu Sauliumi Skverneliu, BNS sakė ministro atstovė spaudai Ramunė Hazir.

Pasak R.Hazir, V.Račkauskas ministrui sakė, kad jo statusas ikiteisminiame tyrime nedera su užimamomis pareigomis. Jos teigimu, V.Račkauskas prašė jį atleisti nuo pirmadienio.

"Tai yra asmeninis V.Račkausko sprendimas ir aš neturiu argumentų jo netenkinti", - ministro žodžius BNS perdavė jo atstovė.

V.Račkauskui pareikšti įtarimai - prokuratūra

Iš pareigų pirmadienį atsistatydinusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui V. Račkauskui pareikšti įtarimai, BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Rūta Dirsienė.

Pareigūno namuose prieš kelias dienas buvo atliktos kratos, tikrinant pranešimus, esą policija žinojo apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žmogžudystes.

Pirmadienį 13.10 V.Račkauskas atvyko į Generalinę prokuratūrą. Jį į prokuratūrą atlydėjo advokatas Sigitas Židonis. BNS žiniomis, V.Račkauskas Generalinėje prokuratūroje buvo apklausiamas.

Išeidamas iš Generalinės prokuratūros V. Račkauskas paaiškino, kodėl atsistatydino: „Todėl, kad generalinio komisaro pavaduotojo statusas niekaip nesuderinamas su kratomis ir įtarimų pareiškimu“. Daugiau V. Račkauskas nieko nekomentavo.

Generalinės prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas pirmadienį sakė, jog V. Račkauskui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu bei disponavimu jais. Prokuroras neįvardijo, kas konkrečiai buvo suklastota, pasakė tik tiek, jog tai policijos vidiniai dokumentai. Ž. Radišauskas taip pat neatskleidė, ar V. Račkauskas prieš dvejus metus tikrai nebuvo susitikęs su slaptuoju informatoriumi.
Žydrūnas Radišauskas

Buvusiam generalinio komisaro pavaduotojui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pirmadienį įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba pareikšti dar vienam policijos pareigūnui. Jam taip paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pasak prokuroro, iš viso įtarimai bus pareikšti šešiems Policijos departamento (įskaitant Lietuvos kriminalinės policijos biurą) pareigūnams. Bus sprendžiama dėl jų nušalinimo nuo pareigų.

Premjeras prabilo apie aukštus standartus

Savo ruožtu premjeras Andrius Kubilius pabrėžė, kad policija pati sau turi taikyti pačius aukščiausius kriterijus.

„Policija, kovojanti su nusikalstamumu, kovojanti, kad mūsų gyvenime būtų mažiau vietos neskaidrumui, pati sau turi taikyti pačius aukščiausius kriterijus. Šiuo atžvilgiu policijos vadovo siekis pasiekti šioje srityje aiškių rezultatų mums yra visiškai suprantamas“, - padėtį policijoje ir V. Račkausko atleidimą komentavo premjeras A.Kubilius.