Trečiadienio vakarą į sostinės prieigose esančią pirtį atvyko tik kiek daugiau nei pusė Liberalų sąjungos frakcijos Seime narių ir laikinasis partijos pirmininkas E.Gentvilas.

Tačiau vakarėlyje, kuriame turėjo būti diskutuojama apie Liberalų sąjungos perspektyvas ir bandoma pataisyti pašlijusius santykius tarp "paksininkų" ir "gentvilininkų", nepasirodė nei pats R.Paksas, nei artimiausi jo bendražygiai - Seimo nariai Dalia Kutraitė-Giedraitienė, Jonas Lionginas, Henrikas Žukauskas, Eugenijus Maldeikis ir Vladas Žalnerauskas.

"Nedaryčiau iš to problemos, nes diskusija vis tiek buvo naudinga visiems vakarėlyje apsilankiusiems Seimo nariams. Aišku, jei būtų atvažiavęs R.Paksas ir kai kurie kiti parlamentarai, išvyka galbūt būtų buvusi kur kas vaisingesnė", - LŽ teigė Seimo narys Gintautas Babravičius.

Anot G.Babravičiaus, netoli Grigiškių esančioje pirtyje neturėjo būti priimta jokių ypatingų sprendimų, o vakarėlis būtų tapęs tik vienu iš daugelio žingsnių, kuriais siekiama suartinti konfliktuojančias R.Pakso ir E.Gentvilo šalininkų stovyklas.

Vakar LŽ kalbintas R.Paksas neigė pasklidusias kalbas, neva jis ir jo rėmėjai tyčia boikotavo A.Zuoko organizuotą Liberalų sąjungos frakcijos Seime išvyką į pirtį. Ekspremjeras teigė šios savaitės pradžioje praleidęs frakcijos posėdį, todėl negirdėjęs kvietimo važiuoti į pirtį, o kai apie šią išvyką sužinojo, jau turėjo kitų planų.

D.Kutraitė-Giedraitienė LŽ tvirtino trečiadienį buvusi per daug pavargusi, kad važiuotų linksmintis. H.Žukauskas, renginio išvakarėse žadėjęs dalyvauti "baliuje", vakar žurnalistams tvirtino net negalėjęs taip kalbėti, nes dar prieš kelias dienas trečiadienio vakarą buvo pakviestas važiuoti kitur.