Pasak liudytojo, kuris padėjo D. Kedžiui rengtis žudynėms, A. Ūsą D. Kedys planavo kankinti – peršauti kojas, rankas ir taip iškvosti, kas toks yra mįslingasis Aidas, apie kurį pasakojo dukrelė.

Pasak liudytojo, D. Kedys planavęs į tam nupirkta autobusiuką „VW Transporter“ sukrauti visus keturis lavonus ir palikti juos Kaune. Tačiau D. Kedys nei J. Furmanavičiaus, nei V. Naruševičienės lavonų nė nebandė išsivežti.

Liudytojas, kuris po dviejų metų kreipėsi į žiniasklaidą ir prokuratūrą, teigia, kad didžiausią įtaką D. Kedžiui ir veiksmų planą sukūrusi jo sesuo teisėja Neringa Venckienė. D. Kedys Tomui ne kartą pasakojęs, kad sesuo jam sakanti: „Tu šaudai ne žmones, o velnius, velnius“.

Tomas teigia, kad D. Kedį žudyti skatinęs ir jo draugas buvęs kultūristas Raimundas Ivanauskas bei pastarojo draugė. Esą jie skatinę D. Kedį keršyti iškrypėliams už dukrelę: „Šaudyk tuos pedofilus“.

Esą nuolat kokainą vartojęs D. Kedys planavęs po vieno dviejų mėnesių, kai aprims triukšmas, nušauti ir gerai policijai žinomą Saulių Velečką, pravarde Agurkas, bei tuometinį Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį. Kodėl turėjo būti nušautas Agurkas, nepaaiškinta, o A. Milinis – už tai, kad dangstęs J. Furmanavičių ir kitus pedofilus.

Tomas tvirtino, kad žudynių išvakarėse jis apie planuojamą nusikaltimą pranešė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, tuometiniam Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui ir dar dviems susitikime dalyvavusiems žemesnio rango kriminalistams. Jie pasakę, kad ruošis.