K. Vagnerio iškeltą bylą dėl D. Valio sprendimo ir įsakymų panaikinimo, norminio teisės akto ištyrimo bei įpareigojimo atlikti veiksmus ketvirtadienį atvertė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Tiesa, kol kas nesėkmingai – K. Vagneris patikslino savo skundą ir pareiškė nušalinimą ginčą nagrinėjančiai trijų teisėjų kolegijai. Pasak teismo atstovės Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės, teisėjų kolegija nusišalino nuo bylos nagrinėjimo, nes nori, kad ateityje nekiltų subjektyvių samprotavimų ar abejonių dėl kolegijos šališkumo.

Kada bus nagrinėjama ši administracinė byla, paaiškės, kai teismas priims nutartį skirti kitą teisėjų kolegiją.

K. Vagneris kreipėsi į teismą prašydamas panaikinti kaip neteisėtus generalinio prokuroro D. Valio 2011 m. birželio 10 d. sprendimą, kuriuo buvo atsisakyta tenkinti jo prašymą panaikinti Karjeros komisijos birželio 3 d. išvadą ir paskelbti naują atranką į Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigybę bei sudaryti naują komisiją.

Prokuroras taip pat siekia, kad teismas panaikintų du D. Valio pasirašytus įsakymus dėl prokuroro T. Krušnos perkėlimo.

K. Vagneris teigia, kad T. Krušnos kandidatūra neatitiko įstatymo reikalavimų siekiant užimti Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas, todėl teismo prašo įpareigoti Generalinę prokuratūrą paskelbti naują atranką.

T. Krušna Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju paskirtas birželio 10 dieną. Prieš tai jis dirbo Europos Sąjungos (ES) teisėsaugos institucijose – Eurojuste ir Europos kovos su sukčiavimu tarnyboje (OLAF).

Generalinis prokuroras K Vagnerį anksčiau iš Generalinės prokuratūros buvo perkėlęs dirbti į Vilniaus apygardos prokuratūrą, tačiau balandžio 15 d. teismas šį sprendimą panaikino ir nurodė prokurorą grąžinti į tarnybą bei sumokėti atlyginimo skirtumą.