Kalba netaisyta

julio, 24.09.2001 12:34

O ko jus norite? Kiek zinau ~30% seimo nariu nemoka naudotis kompiuteriu, o zuvis puva nuo galvos. IT specams pasvarstymas - nesvaiciokit apie IT visuomene, kol paprasciausiais zodziais nepaaiskinsite visiems kas tai yra. Ir nepaaiskinsite tiems kuriems labiausiai reikia. Ciukciai irgi nepaaiskinsi, kodel jis negali strele i saule pataikyti :-).

Antra klaida butu jei IT pletra uzsiimtu programeriai ar adminai, kaip dabar klaida jog ukininkai vadovauja ZUM, o gydytojai Sveikatos reformai. Taip nieko nebus mielieji, tam reikalingi geri vadybininkai, kuriems jei bus neasku pvz kuo pvz ISDN skiriasi nuo dial up, pasiklaus pas specialistus :-).

Beje, nemanau kad sitaip reiketu varyti ant Kubiliaus. Niekad nebalsavau uz konservatorius, bet galiu drasiai teigti, kad tada su Vyriausybe buvo lengviausia dirbti. Be to jis yra fizikas ir manau pakankamai gerai supranta, kad IT pletra yra gyvybiskai butina.

Na kad lietuvoje interneto rysio paslaugos brangesnes nei EU tai cia faktas, taciau tikrai butu idomu zuzinoti, negi inetas pigesnis estijoje, o gal kompai ten pigesni? O gal cia statistika cia tokia idomi. Nenustebciau jei jie ja pagrazina, is ju to galima tiketis.

Zodziu sulau kompiuteristams blokuoti Via baltika, uzgriozdinti kelia senais 286ais o gal net ESM istrauksit is kur nors. Tada viskas bus gerai, gal ir gausite i galva nuo ukininku, taciau gali ju lesu permes IT pletrai :-)