Prognozuoja šaltį ir drėgmę

Trečiadienį bus pradėti šildyti klaipėdiečių butai. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pirmadienį pasirašė įsakymą dėl oficialios šildymo sezono pradžios paskelbimo.

Toks sprendimas priimtas, nes šios savaitės viduryje ir antroje pusėje prognozuojami šalti ir lietingi orai.

Šildymo sezono pradžia skelbiama, kai trijų parų vidutinė oro temperatūra yra žemiau nei 10 laipsnių šilumos. Tokia temperatūra užfiksuota praėjusį ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį.

Pagal nustatytą tvarką butai turi pradėti šilti per tris dienas. Tačiau paprastai šildymą prižiūrėtojai įjungia per dieną.

Lopšelinukai šalo

Greičiau nei butai pradėjo šilti ikimokyklinės įstaigos. Iki pirmadienio vakaro tikėtasi, kad darželiuose taps šilčiau.

Klaipėdos miesto savivaldybės socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė jau praėjusią savaitę sulaukė skundų iš kai kurių darželių dėl pernelyg žemos temperatūros.

Pirmadienį kai kurie lopšelinukai ir darželinukai buvo priversti šalti grupėse, kur termometrai rodė vos 12 ar 14 laipsnių šilumos.

Darželis „Pingvinukas“ buvo vienintelė įstaiga, pateikusi prašymą šildymą įjungti anksčiau. Kaip sakė darželio direktorės pavaduotoja Ala Sliachovskaja, dar vakar lopšelio grupėse termometrų stulpelis pakilo vos iki 12 laipsnių šilumos.

Tad kai kurie mažyliai, taip ir nesulaukę oficialios šildymo sezono pradžios, apsirgo.

Trūksta šildytuvų

Nematydami kitos išeities darželio darbuotojai įjungė šildytuvus. Tačiau ne visos ikimokyklinės ugdymo įstaigos turi jų pakankamai, tad grupės šildomos vos ne loterijos būdu.

Specialiajame darželyje „Pušaitė“ šildytuvų užteko tik lopšelio grupėms. Tad ryte į darželį atvesti vyresni vaikai turėjo kalenti dantimis grupėje, kur tebuvo vos 14 laipsnių šilumos.

Darželio „Pušaitė“ direktorė Irena Narvilienė guodė, kad vyresni vaikai sušils sportuodami bei įšildžius saulei. Mat šildytuvai pirmiausia jungiami lopšelio grupėse.

Be to, pasak direktorės, vienu metu sujungti šildytuvai gali pridaryti daugiau bėdų – sukelti gaisrą.

V.Gembutienė neatmetė tikimybės, kad per šias dienas ne visi darželiai vienodai įšils dėl techninių galimybių. Tad dvi ar tris dienas kai kurie darželinukai gali būti priversti žaisti žemesnėje temperatūroje.
..