A & V šį sezoną flirtuoja su praėjusiu laiku. Flirtuoti - reiškia bendrauti lengvai ir neįsipareigojant. Žinodami tai, dizaineriai nesileidžia į nuobodžius kažkada madingų kirpimų ir aksesuarų tyrinėjimus. Praeityje ieškoma ne citatų, o jausminio kolekcijos pagrindo, tos nuotaikos, kuri juntama senuose namuose, išblukusiose šeimos fotografijose.

Žiūrint į kolekcijos modelius atrodo, kad juos pasiuvo mažo miestelio siuvėjas, labai kruopštus ir išradingas. Jis žinojo būsimos suknelės šeimininkės garderobą ir jos meilės istorijas, jos auginamas gėles ir numylėtą katiną, todėl jis šypsodamasis gali prisiūti prie sukneles keistą spalvotą sagą, kurią surado savo stalčiuje.

Keista, bet šiuolaikiški dizaineriai A.Pogrebnojus ir V. Simanavičiūtė elgiasi panašiai. Jų siuviniai kruopštūs , lyg pasaulis būtų visai mažutis ir turėtų laiko tai įvertinti. Jie leidžia sau juokauti, lyg kurdami plepėtų su drabužį nešiosiančia moterimi. Jie nenurodinėja ir neįpareigoja jaustis puošniai, seksualiai ar griežtai. Natūralus nerūpestingumas, matomas visoje kolekcijoje, išlaisvina ir nuramina.

Keistos ir visada netikėtos drabužių detalės - kaspinas, saga, juostelė - gali būti priimamos kaip šypsena, keistenybė ar brangios praeities atplaišėlės. Rūpestingos rankomis atliktos detalės sukuria nuoširdumo pojūtį, kurio atspalvius leista pajusti besileidžiančioms į lengvą flirtą su prarastu laiku...

Audiniai: rankomis margintas natūralus šilkas, šilkas su vilna, šilkas su linu, šilkas su medvilne. Spalvos: juoda, kreminė, rusva, balta, perlų, pilka, smėlio.

Naująją A&V kolekciją vilniečiai galės pamatyti spalio viduryje, spalio 29-ąją dizaineriai prarasto laiko paieškas demonstruos Maskvos mados savaitėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją