Per 10 metų Rašytojų klubas savo salėse ir įvairiose Lietuvos vietose organizavo 1900 renginių. Tai naujų knygų pristatymai, diskusijos, koncertai, rašytojų sukaktuvių vakarai, dailės parodos ir t.t. "Pradėję naują sezoną įgyvendinsime naujus literatūrinius projektus", susirinkusiuosius į šventinį vakarą tikino Rašytojų klubo vedėja Janina Rutkauskienė.

Per 10 klubo gyvavimo metų čia buvo pagerbta 10 Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) premijos laureatų. Kaip sakė LRS pirmininkas Valentinas Sventickas, svarbiausias šios premijos aspektas yra tas, kad patys rašytojai vertina savo kolegas: "Literatūros žmonės šitaip dalyvauja seikėjant vertybes".

Balsai

Klubo gimtadienio proga LRS premijos laureatai skaitė savo kūrybą. Ne visi galėjo dalyvauti - keli literatai neatvyko dėl ligos. Šių metų pradžioje buvo paskelbta, kad 10-ąja laureate tapo poetė Judita Vaičiūnaitė. Poetė tuo metu jau sunkiai sirgo ir pagerbimo vakare nedalyvavo, premiją atsiėmė jos dukra. Netrukus J.Vaičiūnaitė mirė. Minėdami Rašytojų klubo 10-metį vakaro dalyviai klausėsi iš magnetofono sklindančio poetės balso. V.Vaičiūnaitė skaitė savo eiles.

"Galime prisiminti daugybę šioje salėje skambėjusių balsų. Žmonių, kurių jau nebėra, balsai susigėrę į šias sienas, - tvirtino V.Sventickas. - Skamba aidai, prisiminimai. Turime viltį, kad ir mūsų balsai į šias sienas susigers, gyvuos ilgiau, negu gyvuojame mes".