Suremontuotas unikalios architektūros pastatas taps ne tik ekstremalaus sporto mėgėjų, bet ir menininkų bei kito alternatyvaus jaunimo prieglobsčiu. Jame jau veikia dviračių nuomos punktas ir riedlenčių parduotuvė, planuojamos reguliarios gatvės sporto varžybos, koncertai, parodos ir kiti renginiai. „Kablyje“ įsikūrusi gatvės šokių asociacija „dancing.lt“ siūlys erdvę šokėjų treniruotėms.

Pasak centro įkūrėjo Viliaus Alesiaus, uždaro riedlenčių parko Vilniuje trūko jau seniai. „Tokius parkus turi ir Ryga, ir Talinas. Dabar turime ir mes. Ir tai bus daug daugiau nei parkas: čia po vienu stogu įsikūrę ir šokėjai, ir alternatyvus jaunimas, ir kino menininkai. Šiuo metu laisvalaikio centras „Kablys” yra finansuojamas privačiomis lėšomis bei remiamas įmonės UAB „Nestlé Baltics“. Ateityje tikimės šį legendinį pastatą visą „apgyvendinti“ kūrybingais kolektyvais“, – savo lūkesčiais dalijasi V. Alesius.

Gatvės kultūros ir geros muzikos gerbėjams skirta „Kablio“ ir parko „Lionskater“ atidarymo šventė spalio 1 d. prasidės nuo 12.00 valandos. Visi norintys galės nemokamai apsilankyti riedlenčių ir BMX dviračių varžybose ir stebėti originalios koncepcijos „Kings and Queens“ gatvės šokių kovas bei improvizuotas reperių dvikovas. Nuo 20.00 val. renginio dalyvius ir bilietus įsigijusius svečius iki paryčių linksmins DJ Mamania, grupės „Dee&Kamy“, „Skamp“, „G&G Sindikatas“ ir Mc Messiah.