Paulo Meintjeso (Polo Meintdžeso) kūnas buvo grąžintas šeimai praėjusios savaitės pabaigoje, kai vietos morgas atsisakė ilgiau jį laikyti. Grąžintas kūnas buvo laikomas vyriškio našlės miegamajame jų namuose Fri Steite tris dienas iki pareigūnai pareiškė, kad tai jau gali kelti pavojų gyvųjų sveikatai ir įsakė lavoną nugabenti į visuomeninį morgą.

"Kūno būklė gera, jis atpažįstamas, - telefonu iš Blumfonteino sakė policijos atstovas Samas Makhele (Semas Makelė). - Tačiau lavoną kelias dienas laikius ne šaldytuve, kvapas nebuvo geras".

Anot S.Makhele, policija gavo magistrato leidimą per 24 valandas lavoną palaidoti. Teisme šeima tam neprieštaravo, tačiau jai nebus leista dalyvauti laidotuvėse, nes išlaidas apmokės vietos žinybos, pažymėjo S.Makhele.

P. Meintjesas mirė liepos 1 dieną. Nuo tos dienos jo pavardė vis mirgėjo PAR laikraščių antraštėse, o jo šeima vis vaidijosi su savo nedidele žemdirbių bendrija dėl nesulaukiamo prisikėlimo.

Su Durbane įsikūrusiu "pranašu" policija nesusisiekė ir jokių detalių apie jį pateikti negali, teigė S.Makhele. PAR žiniasklaida yra įvardijusi jį, kaip besislapstantį buvusį bankininko vadybininką.