Restorano savininkas Marmaras Fahadas Al Anezi teigia, kad bauda už lėkštėse paliktą nesuvalgytą maistą – simbolinė, tačiau priklausys nuo to, kiek maisto žmonės, kurių ego didesnes nei skrandis, paliko lėkštėje.

Restorano vadovybės teigimu, situacijos, kai dalis patiekalų, kuriuos užsakė klientas, paliekami net nepaliesti, pasitaiko gana dažnai, kai restorane apsilanko žmonės, norintys nustebinti aplinkinius.

„Jie užsako visko labai daug, norėdami pademonstruoti savo socialinį prestižą“, - aiškina restorano savininkas.

Restorano savininkas tvirtina, kad baudų už nesuvalgytą maistą idėjai pritarė ir kitų restoranų savininkai bei eiliniai žmonės. Kaip į restorano sprendimą reaguoja tie, kurie nepajėgia suvalgyti viso užsakyto maisto, nežinoma.

2007 metais kelių restoranų Honkonge savininkai pareiškė ketinantis įvesti baudas klientams, nesuvalgantiems viso užsisakymo maisto. Restoranuose netgi atsirado įspėjimų apie gresiančią baudą, kuri tuomet siekė nuo 60 centrų iki 2 dolerių.