LNOBT orkestras šiomis dienomis jau aštuntą kartą griežia Šveicarijoje, Murten Classics festivalyje. Šiemet festivalyje rugsėjo 1, 2 ir 3 d.įvyks trys mūsų orkestro koncertai, juose skambės S.Barberio, G. Gershwino, A. Dvorako, A. Borodino, M. Musorgskio ir kt. kūriniai. Su mūsų orkestru koncertuos pianistai Karelas Košárekas ir Xian Xinghai, diriguos Martynas Staškus, ir jau ilgametis mūsų orkestro bičiulis, dirigentas Kasparas Zehnderis.

Iš Murteno orkestras vyksta tiesiai į Slovėniją, į Liublijaną, į kur savaitgalį išskrenda ir visa LNOBT Operos trupė. Viename svarbiausių muzikos festivalių Europoje LNOBT Operos trupė svečiuojasi jau antrą kartą. 2007 m. ten rodėme net tris spektaklius: „Salomėją“, „Valkiriją“ ir „Aidą“. Šiemet festivaliui specialiai parengtas Lietuvos operos gala koncertas, vežami geriausi mūsų pastatymai – operos „Žydė“ ir „Otelas“ (režisierius Eimuntas Nekrošius), kurio premjera visai neseniai įvyko.

Beje, artėjanti LNOBT sezono pradžia – puiki proga pamatyti šį spektaklį. Rugsėjo 16 d., pradėdami 92-ąjį sezoną, kaip tik ir rodome G. Verdi šedevrą, operą „Otelas“. Joje pagrindinius vaidmenis dainuos Vaidas Vyšniauskas, Sigutė Stonytė, Dainius Stumbras, diriguos Martynas Staškus.