Skiria daugiau dėmesio saugiam eismui


Kasmet prasidedant mokslo metams policijos pareigūnai prašo moksleivių prisiminti saugaus eismo taisykles, vairuotojų – būti atidesniems. Artėjant rugsėjo 1-ajai, kiekvienam eismo dalyviui primenama, kad tiek kelyje, tiek ir viešosiose vietose mes esame ne vieni – kasdien gatvėse vis daugės į mokyklas skubančių moksleivių, į miestus sugužės daugiau žmonių, padidės transporto eismas.


„Tauragėje naujų šviesoforų prieš mokslo metų pradžią neatsiras, tačiau, kaip ir kiekvieną rugsėjį, bus sustiprintas policijos patruliavimas keliuose. Dvi pirmas savaites pareigūnai budės prie mokyklų, pėsčiųjų perėjų, vietose, kuriose renkasi moksleiviai. Viešos saugaus eismo akcijos vyks ne tik Tauragės mieste, bet ir mažesniuose miesteliuose, kaimuose, kur intensyvesni automobilių srautai“, – sakė Tauragės apskrities VPK laikinai einanti Valdymo organizavimo skyriaus specialistės pareigas Simona Šniaukštaitė.


Pasak S.Šniaukštaitės, rugsėjo prevencinėms akcijoms papildomų lėšų policijos komisariatas negaus. „Pareigūnai dirbs įprastu režimu, tačiau didesnį dėmesį skirs eismo saugumui, ypač vaikų bei viešajai tvarkai užtikrinti jaunimo pamėgtose vietose. Taip bus siekiama atkreipti visuomenės dėmesį, kad į gatves rudenį išeina daugiau vaikų ir visiems reikia būti atidesniems“, – sakė atstovė spaudai ir pridūrė, kad policijos pareigūnas gatvėje drausmina, tad tokios akcijos yra naudingos.
„Vairuotojai rugsėjį paprastai būna atidesni ir dėl policijos vykdomų akcijų. Galima pasidžiaugti, kad gatvėse pagausėjus vaikų eismo įvykių nedaugėja“, – sakė Tauragės apskrities VPK atstovė spaudai.


Uteniškiai pareigūnai dirbs aktyviai


Utenos apskrities VPK Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio nepilnamečių reikalų veiklos grupės vyresnysis specialistas Rimgaudas Valiulis pasidžiaugė pamatęs ryškinamas pėsčiųjų perėjas, prieš jas atsiradusius „geltonus vaikus"– specialius ženklus, priminsiančius, kad į gatves vėl grįžo vaikai.


„Ryte prie kiekvienos pėsčiųjų perėjos budės policininkai, kad vaikai galėtų saugiai pasiekti švietimo įstaigas. Daugiau pareigūnų budės ir prie mokyklų bei vakare numatomo koncerto metu kultūros centre. Stengsimės, kad pirmoji mokslo metų diena Utenoje būtų be eismo įvykių ir viešosios tvarkos pažeidimų“, – sakė su paaugliais dirbantis R.Valiulis.
Kauno apskrities policija kartu su UAB „Sostena“ dar rugpjūčio 23 dieną pakvietė atostogaujančius moksleivius į prevencinį renginį „Saugu, smagu, įdomu“. Jaunieji policijos rėmėjai ir Dainavos mikrorajone gyvenantys vaikai buvo mokomi saugiai pereiti gatvę, kaip tamsiuoju paros metu nešioti atšvaitus, kur juos prisisegti.


Rugsėjį Kaune taip pat vyks įvairios saugaus eismo akcijos. Vaikams bus rodomi filmai, organizuojamos paskaitos, žaidimai, viktorinos.


Šiemet daugiau žuvo vaikų


Renginys „Saugiai į mokyklą, saugiai į namus“ rugsėjo 1-ąją 12 val. prie „Akropolio“ sukvies Saulės miesto vaikus. „Priminsime saugaus eismo taisykles, rengsime dviratukų slalomo varžybas. Renginyje dalyvaus kinologai su šunimis bei Lietuvos policijos simbolis – šuniukas Amsis“, – apie būsimą saugaus eismo šventę pasakojo Šiaulių apskrities VPK Valdymo organizavimo skyriaus Viešųjų ryšių poskyrio viršininkas Artūras Šliavas.


Virvė saugiam gatvės perėjimui – pavasarį pristatytas, tačiau vis dar mažai žinomas prevencinis metodas vaikams. „Mažieji įsikimba į specialią virvę, turinčią iš abiejų pusių rankenėles, atšvaitus, ir visi drauge pereina gatvę. Į gyvatę panaši virvė bus dovanojama darželiams, ji gerai matoma vairuotojams“, – pasakojo viršininkas.


Kėdainiuose policijos pareigūnai vaikus patys ves per pėsčiųjų perėjas. Nebus pamirštos ir mažesnės gyvenvietės. „Kasmet rugsėjo 1-ąją policijos automobilis pasirodo ir mūsų kaime. Mokytojai klasėse praveda saugaus eismo pamokėlę. Tėvai patys rūpinasi, kad vaikai saugiai pasiektų mokyklą. Nepamenu, kad rugsėjį būtų skaudžių eismo įvykių“, – sakė Kėdainių rajono Lančiūnavos pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja. Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininko Gintaro Aleksandravičiaus teigimu, per septynis šių metų mėnesius Lietuvoje žuvo 11 vaikų, beveik dukart daugiau nei pernai. Remiantis bendrais statistikos duomenimis, eismo įvykių, kuriuose nukentėjo vaikai, sumažėjo nuo 421 iki 361.

Šaltinis
„Valstiečių laikraštis“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją