Festivalis pasižymi puikiai subalansuota ir kruopščiai atrinkta programa, kurioje dera klasika ir šiuolaikinė muzika, festivalis imasi inicijuoti naujus kūrinius ir po dvejų intensyvaus pasirengimo metų šiemet pristato lietuviškos muzikos apžvalgą.

Lietuvių kompozitorių kūriniai skambės beveik visuose festivalio koncertuose - nuo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio iki tarpukario vizionieriaus ir modernisto Vytauto Bacevičiaus, į koncertus įtraukta ir lietuvių šiuolaikinės muzikos klasika - Vytauto Barkausko, Felikso Bajoro, Osvaldo Balakausko kūriniai, taip pat Jungtinėje Karalystėje populiarėjanti Vytauto Miškinio chorinė muzika. Iš jaunesnės kartos kompozitorių skambės Zitos Bružaitės ir Ramūno Motiekaičio kameriniai ir kūriniai kameriniam orkestrui.

Kompozitorė Zita Bužaitė dalyvaus festivalyje kaip reziduojanti kompozitorė, jos kamerinė muzika skambės daugelyje festivalio koncertų, festivalio metu numatyta ir naujo festivalio užsakymu sukomponuoto kūrinio "Cum spe" premjera.

Festivalio programa jau pristatyta BBC Radio 3 programoje “In tune”, kurioje gyvai skambėjo Vytauto Barkausko Partita smuikui solo, atlikta smuikininkės Tamsyn Waley-Cohen. Presteigne festivalis yra nuolat reklamuojamas ir recenzuojamas nacionalinėje Britanijos žiniasklaidoje ir dažnai yra vadinamas “mažu festivaliu su puikia reputacija”.

Unikalu ir tai, kad pusę festivalio programos sudaro šiuolaikinė muzika, tačiau festivalis nesiskundžia dėl Britanijos publikos stokos, kuri pasitiki festivalio organizatorių pasirinkimais ir skoniu. Britų dirigentas George Vass festivaliui vadovauja jau 19 metų, būtent jis, nuodugniai susipažinęs su lietuviška muzika, atsirinko festivalio programą, džiaugdamasis, kad festivalis taps pirmuoju Britanijoje, kuris plačiau pristatys lietuvių muziką.

2011 metų Presteigne festivalyje dalyvaus puikiai žinomi atlikėjai Navarra styginių kvartetas, Huwas Watkinsas, Alissa Firsova, Tamsin Waley-Cohen, Helen-Jane Howells, the Royal Holloway universiteto choras, 2010 metais „Hyperion Records“ įrašęs autorinį Vytauto Miškinio muzikos diską.

Rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje festivalis vyksta į mini turą po Britaniją, kurio metu Presteigne festivalio solistai Kardife, Bristolyje ir Birmingame atliks naująjį festivalio užsakymą sukomponuotą Zitos Bružaitės kūrinį "Cum spe".

Festivalis rengiamas bendradarbiaujant su Lietuvos ambasada Jungtinėje Karalystėje, Muzikos informacijos ir leidybos centru, Kultūros paramos fondu.