Remiantis anonsu, 12 serijų televizijos šou nufilmuotas apie išeivius iš buvusių Sovietų Sąjungos šalių, kurie gyvena Niujorko Braiton Byčo rajone. Kaip pranešama televizijos kanalo interneto svetainėje, seriale, kurio premjera numatoma rugpjūčio 11 d., pasakojama apie „aštuonis vyrus ir moteris, kurie gyvena pilnavertį gyvenimą, aistringai myli ir stropiai dirba“, – praneša ITAR–TASS.

Pagrindiniai serialo veikėjai – daugiausiai jauni išeiviai iš Rusijos: Anastasija, kurią labiau domina sporto salės, soliariumai, makiažas ir plaukų priauginimas, nei mokslai; Ana, kuri turi nuosavą modelių mokyklą; Diana, kurios gyvenimo tikslas – sėkmingai ištekėti; Renata, kuri yra populiarios radijo laidos, skirtos rusakalbiams, vedėja; Albertas, svajojantis Braiton Byče uždirbti milijonus; sutuoktiniai Marina ir Michailas, kurie yra realiai egzistuojančio naktinio klubo „Rasputin“ savininkai.

Būtent šiame klube ir vyksta pagrindiniai serialo įvykiai.

„Šou centre – šešių prabangaus gyvenimo mylėtojų gyvenimas. Jų hobiai: papuošalai, kailiai, seksualus apatinis trikotažas, pirtys ir vakarėliai su techno stiliaus muzika, kosmetikos salonai, o labiausiai – atviras egocentrizmas“, – apibendrina „The New York Post“.

Šou „Matrioškos“ kūrėjos – dvi rusų kilmės amerikietės. Jų teigimu, nepaisant to, kad vaikystę jos praleido ne Braitone, jos pamena išvykas į „rusišką Meką Amerikoje“.

Rusų bendruomenės Braiton Byče atstovai televizijos kompanijai parašė protesto laišką, kuriame teigiama: „Mūsų vertybes ir gyvenimo siekius įkūnija Irvingas Berlinas, Josifas Brodskis ir Sergejus Brinas, o ne televizijos serialo „Džersio pakrantė“ (kurio pavyzdžiu ir buvo sukurtos „Matrioškos“) veikėjai.“